Китайските ресторанти отдавна не са лукс по нашите земи. Има ги навсякъде, което не е случайно: кухнята от далечния Изток се превърна в любима за мнозина българи.
Странната и несъвместима, на пръв поглед, комбинация между вкусовете е уникална за китайските ястия. Такава е и днешната ни рецепта - банани със сладолед, но пържени. Приготвят се лесно, а вкусът им е страхотен. Опитайте!
Продукти:
3-4 банана
1 яйце
3 с. л. захар
3 с. л. брашно
1/2 ч. ч. вода
1 ч. ч. олио
1/3 ч. ч. пудра захар
1 ванилия
сол на вкус
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете яйцето, захарта, брашното, водата, ванилията и солта.
Нарежете бананите на колелца, потопете ги в сместа и едно по едно ги изпържете в горещо олио, докато добият златист цвят. Когато ги извадите ги поставете върху салфетка, за да се отцеди мазнината.
При сервиране, гарнирайте със сладолед по ваш избор. Можете да добавите и плодов топинг, както и чадърче за красива декорация.
25 | 0 |