Страна, пълна с красота

Да отворим очи за красивото

Лятната ваканция е толкова близо, че започвам да се радвам като малко дете на сладолед само като се сетя какво ме очаква. Дестинацията е неизвестна, но заслужената почивка, която ще си подаря, е сигурна. Мечтая да избягам от шума, да се отдам на спокойствие, вкусна храна и много свеж въздух. Не, че не обичам града, напротив. Просто, за да засиля нашата любовна афера се нуждая от малко свобода, той ще ме разбере, сигурна съм.

 

Мястото, на което искам да намеря пълната хармония със себе си и природата, е все още загадка. Търся нещо мистериозно, неизвестно или забравено. Даже няколко места. В търсенето си намирам стотици! Българската природа е толкова удивителна и безкрайна, че не намирам думите, за да опиша величието ѝ. И не мога да повярвам колко много красота е събрана около нас и малко по-далеч. И не мога да повярвам, че по-голямата част от почивките си прекарвам в града, та понякога дори вкъщи! Срам ме е. Пикникът в някоя близка и изключителна местност ще ми струва точно толкова, колкото един ден, прекаран по градските улици. А разходката из дивата природа... дори по-малко! Започвам да живея красиво, да се наслаждавам на природата и да ѝ обръщам нужното внимание, обещавам си го. Мотивацията ми е толкова силна, че вече избрах първата дестинация. Този уикенд, само ние и препълнените ни с мисли умове. Отиваме, за да се освободим!

 

 

Ще се отправим към водопада Кая Бунар край село Хотница. Истинско кътче от рая. Точно от такова неземно щастие се нуждаем. Хотнишкият водопад събира в себе си много красота и очарование, а магията на природата се носи по въздуха. Блажено спокойствие трябва да пише на табелата, обозначаваща началото на мястото. Намира се на по-малко от 10км. от град Велико Търново, а запалените по екотуризма могат с удоволствие да поемат по живописната екопътека, която отвежда до едно вълшебно царство на красотата. На самия връх на водопада можем да се качим по старите каменни тунели, през които в миналото е текла вода за мелницата. Със сигурност гледката, откриваща се от тази 30-метрова височина, те кара да изтръпнеш... от нейната сила и великолепие. Нямам търпение!

 

 

Сандвичите за бленувания пикник вече приготвих. Потегляме. Здравей, щастие!

 

 

 

 

29 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 17.06.2011|15:05
Изключително красиво и невероятно място за почивка. Ходила съм на този водопад не веднъж, като още първия път, когато го посетих, си казах, че често ще се връщам там. Живея наблизо и това не ми представлява проблем. Там цари невероятно спокойствие и много хора ходят там, за да си починат от градския шум. Който не е ходил там му препоръчвам да отиде, защото е наистина великолепно!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay