Топ 10 на най-хубавите места за посрещане на Нова година

Какъв старт на Новата година!

Краят на старата и началото на новата година са изпълнени с много емоции, надежди за бъдещето и загърбване на лошото от миналото. Какъв по-добър начин да дадете старт на хубавите емоции в живота си от това да се озовете на едно наистина различно място и да отброявате изтичащите секунди на старата година. Ето нашия Топ 10 на най-хубавите дестинации в световен план за вашето ново начало, изберете си една: 

 

1. Плажът Копакабана, Рио де Жанейро

 

Красиви хора, фойерверки, карнавална атмосфера и най-известният плаж в света. Няколко сцени на 4-километровата плажна ивица. Танци, които продължават цял ден и през нощта. Около два милиона души всички облечени в бяло. Новогодишният празник в Рио де Жанейро трудно може да бъде задминат!

 

2. Таймс скуеър, Ню Йорк

 

Голямото кълбо, което се спуска над Таймс скуеър, е най-известната новогодишна сцена в света. Наблюдават я на живо към един милион души, а по телевизията около един милиард. Изпълненията на световноизвестни музикални звезди, пиротехниката и изобилието от барове и клубове в района правят посрещането на Нова година тук незабравимо.

 

3. Пристанището на Сидни

 

Като един от първите големи градове, които посрещат Нова година, Сидни винаги се старае да служи за пример. Фойерверките в полунощ обикновено се излъчват по целия свят, както и парадът "Пристанище на светлината". Тази година най-големият град в Австралия очаква около около един милион души да вземат участие в празника.

 

4. Френчман стрийт, Ню Орлиънс

 

Тази улица в Ню Орлиънс е пълна с барове и ресторанти, където на живо може да чуете велики музиканти. Тук се танцува на улицата, пие се много, а ексцентричността се цени високо.

 

5. Бранденбургската врата, Берлин

 

Над един милион души се събират за внушителното парти пред Бранденбургската врата всяка година. След Бранденбургската врата е "милята на купона". Името казва всичко - улица "17-и юни" се превръща в дискотека на открито, със световноизвестни диджеи, лазерни и светлинни ефекти, изпълнения на живо.

 

6. Шибуя, Токио

 

Станцията на метрото в центъра на развлекателен квартал Шибуя е сърцето на празника в Токио. Около нея са разположени безброй барове и клубове. Ако търсите нещо по-традиционно, можете да посрещнете новата година в храма Мейджи джингу, където се събират хиляди японци.

 

7. Лондонското око, Лондон

 

Миналата година край огромното виенско колело в Лондон се събраха повече от 1 милион души, за да гледат фойерверките. Атмосферата тук е като наелектризирана и толкова приятелска, че винаги можеш да започнеш разговор с непознат.

 

8. Комплексът Сентрал уърлд в Банкок

 

Ако искате да видите азиатско новогодишно празненство, това е идеалното място. Банкок е уникален, защото посреща Нова година три пъти от януари до април - по западен, китайски и тайландски стил. Сентрал уърлд ще Ви предложи много концерти, щандове за храна, бирарии.

 

9. Шан-з-Елизе, Париж

 

Празникът тук започва около 21 ч. Хората се стичат на булеварда от цяла Франция, като си носят и алкохол. Гледкат е прекрасна - Айфеловата кула и пиротехническо шоу.

 

10. Лас Вегас стрип, Лас Вегас

 

За Нова година тази част от булевард "Лас Вегас" става пешеходна. Партито тук е грандиозно - с фойерверки, звуково и светлинно шоу. Клубовете са повече, отколкото можете да посетите.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay