Разрешиха Жизел

Реклама на бельо със супермодела скандализира

Жизел Бюндхен се съблича, за да каже лоша вест на съпруга си: "Скъпи, блъснах колата! Отново!", "Скъпи, нещо се случи с кредитната ти карта. И с моята също.", "Скъпи, ще имаме гости. Мама! Не е ли страхотно?". Това са трите урока, които марката "Hope” с помощта на топмодела, се опитва да преподаде на жените. Как да съобщят новината по-лесно? Разбира се, само по стилно и красиво бельо!

В това се състои рекламата, която разбуни духовете в Бразилия. Клипът бе обявен за сексистки от правителството. Според властимащите кадрите представят жената като сексуален обект на съпруга си и пренебрегват постигнатия голям напредък за премахване на това стериотипизирано мислене.


Бразилският национален Съвет по рекламата обаче отхвърли искането на правителството телевизионната реклама да не се излъчва.

Според нас от Jenite.bg всяка жена има право и е безкрайно свободна да се чувства по какъвто начин иска. За някои дами рекламата може да е обидна, но за нас представя просто един забавен начин да поднесеш подобна новина на половинката си. В добро и в лошо, нали така беше? Освен това коя жена, дори да е най-голямата феминистка и любителка на кюлотите, не би се почувствала секси с бельо като това в рекламата?

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay