Рецепта за Шакшука(яйца по арабски)

Рецепта за Шакшука(яйца по арабски)

Шакшука е най-лесният начин да впечатлите гостите си, ако трябва да приготвите обяд. Това ястие е леко пикантно, пълно с аромати и има перфектно разтичащи се яйца.

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

1 с. л. нарязан лук

2 червени чушки, нарязани

3 скилидки чесън, накълцан

2 консерви доматена паста

1 консерва домати на кубчета

1 ч. л. Хариса (тунизийски лют сос), по избор

2 с. л. кимион

1 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л. кориандър

1/2 ч. л. лют червен пипер

сол

черен пипер

8 големи яйца

1/2 ч. сирене Фета

пресен магданоз, за поръсване

нарязан хляб, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

В голям тиган загрейте зехтина. Добавете лука и гответе докато се карамелизира, около 20 минути.

Добавете чушките и гответе докато омекнат, около 5 минути.

След това добавете чесъна и оставете за 1 минута.

Добавете доматите и всички подправки, разбъркайте и оставете да къкри около 10 минути.

Преместете соса в тава и счупете яйцата, като оставяте малко разстояние между тях. Овкусете яйцата със сол и черен пипер, сложете алуминиево фолио и печете около 15 минути.

Поръсете с фета и магданоз и сервирайте с нарязан хляб.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay