Може би понякога ви омръзва да ядете само колбаси и вредни храни...или пък вече дълго време сте вегетарианци. И в двата случая може да се възползвате от тази лесна, здравословна, и естествено – вкусна рецепта за картофено пюре. Ястието е подходящо и за тези от вас, които са решили да спазят Коледните пости, заради изцяло растителния произход на необходимите продукти (за 6 порции):
1,5 кг картофи за готвене
2 супени лъжици соев маргарин
половин глава белен лук
4 счукани скилидки чесън
¼ чаена чаша соево мляко
щипка сол
връзка пресен магданоз, ситно нарязан
черен пипер на вкус
Измийте картофите и ги обелете, освен ако не са пресни – тогава са по-вкусни небелени. Поставете ги в дълбока тенджера с вода и ги сварете. После свалете съда от котлона и изсипете водата.
Разтопете маргарина в тиган на средна температура, добавете лука и чесъна и ги запържете.
Изсипете сварените картофи, сместа с маргарина и соевото мляко в дълбока купа. Намачкайте получената смес, докато не заприлича на крем. Добавете солта, магданоза и пипера.
Сервирайте в широки чинии и се насладете на ястието, което е точно толкова вкусно, колкото и здравословно!
4 | 1 |