Наградите "Оскар" може да ви вдъхновят

Мартини като на филм

Наградите "Оскар" може да ви вдъхновят

Церемонията по раздаване на наградите Оскар ще се проведе за 83-ти път тази година, на 27 февруари в Холивуд. Шерил Чечето е човек, който знае това-онова за Оскарите – тя организира официалното афтърпарти на церемонията през последните 22 години. Нейната тайна за успешна организация се крие в невзискателната храна и напитките, предразполагащи към разговор.

 

Затова, ако си организирате домашно парти, защо не го посветите на Оскарите? А ние ще ви посветим в тазгодишния хит на церемонията – напитката, вдъхновена от филм. Става дума за мартини, разбира се, и формулата му с черен и бял шоколад. Този изискан коктейл носи настроението на филма, който е вдъхновил създаването му - номинирания за награда в категорията "най-добър филм" - "Черният лебед".

 

Мартини "Черен лебед"

/за две чаши/

 

½ чаша мартини

100 гр бял шоколад

50 мл водка

50 мл захарен сироп

2 ч.л. шоколадов сироп

1 ч.л. черна захар на кристали

 



В малка тенджерка затоплете посоченото количество мартини. След това махнете от котлона и постепенно сипвайте белия шоколад, като през това време разбивате - докато не се разтопи напълно. Сложете сместа в купа и я охладете. След това изсипете водката и захарния сироп и разбъркайте.

 

Потопете ръбовете на всяка чаша за мартини във вода, а после – в черна захар. Сложете по 1 ч.л. шоколадов сироп във всяка чаша, като през това време я въртите, за да се оформят шоколадови ленти по стените ѝ. След това сипете равномерно количество от предварително приготвената смес и сервирайте.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay