Церемонията по раздаване на наградите Оскар ще се проведе за 83-ти път тази година, на 27 февруари в Холивуд. Шерил Чечето е човек, който знае това-онова за Оскарите – тя организира официалното афтърпарти на церемонията през последните 22 години. Нейната тайна за успешна организация се крие в невзискателната храна и напитките, предразполагащи към разговор.
Затова, ако си организирате домашно парти, защо не го посветите на Оскарите? А ние ще ви посветим в тазгодишния хит на церемонията – напитката, вдъхновена от филм. Става дума за мартини, разбира се, и формулата му с черен и бял шоколад. Този изискан коктейл носи настроението на филма, който е вдъхновил създаването му - номинирания за награда в категорията "най-добър филм" - "Черният лебед".
Мартини "Черен лебед"
/за две чаши/
½ чаша мартини
100 гр бял шоколад
50 мл водка
50 мл захарен сироп
2 ч.л. шоколадов сироп
1 ч.л. черна захар на кристали
В малка тенджерка затоплете посоченото количество мартини. След това махнете от котлона и постепенно сипвайте белия шоколад, като през това време разбивате - докато не се разтопи напълно. Сложете сместа в купа и я охладете. След това изсипете водката и захарния сироп и разбъркайте.
Потопете ръбовете на всяка чаша за мартини във вода, а после – в черна захар. Сложете по 1 ч.л. шоколадов сироп във всяка чаша, като през това време я въртите, за да се оформят шоколадови ленти по стените ѝ. След това сипете равномерно количество от предварително приготвената смес и сервирайте.
0 | 0 |