Жегите не предразполагат към консумация на тежки храни, но все пак трябва да се храним с нещо, нали? Ето защо от Jenite.bg наблягаме на салатите, но традиционните предложения на нашата кухня, честно казано, ни поомръзнаха. Намерихме си обаче една мексиканска салата. Екзотична и нискокалорична - опитайте да я приготвите в този горещ неделен ден и едва ли ще съжалите.
Необходими продукти
2 малки консерви накълцана риба тон
4 големи домата, нарязани на кубчета
½ ч.ч. пресен или червен лук, нарязан на ситно
½ ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
2 чушки, нарязани на ленти
1 рукола
1 ч.л. сол
24 парчета тортила чипс
Начин на приготвяне
Разбъркайте всички продукти без руколата и чипса в голяма купа. Покрийте и поставете в хладилник за минимум 30 минути. След това сервирайте, като покриете всяка чиния с листа от рукола, наредите отстрани тортила чипс, а върху листата сложите четири лъжици от салатата.
7 | 0 |