Свежи коктейли, подходящи за топлото време

Свежи коктейли, подходящи за топлото време

Вече времето навън е топло и слънчево, което ни зарежда с много положителна енергия. Положението с пандемията започва малко по малко да се овладява, вече заведенията са отворени, но ако сте от хората, които все пак предпочитат да си стоят във вкъщи, вероятно се наслаждавате на слънцето от терасата си или двора си. Имаме няколко предложения за супер освежаващи напитки, които са чудесни за това време от годината. 

Страстен портокал

Това е една от най-любимите ми напитки за лятото. Прави се с питейна вода и не й е нужен алкохол, за да бъде страхотна. Подходяща е за обяд с момичетата или дори парти на порасналите деца. 

Това, което прави тази напитка толкова специална са плодовете, които се съдържат в нея. Тази напитка е пълна с витамин C, който повишава имунитета ви. 

Съставки: 

Вода (достатъчно, за да напълните съда, в който ще приготвяте напитката)

4 портокала

4 бр. маракуя

лед, по избор

Инструкции: разрежете плодовете на половина и с помощта на малка лъжичка изгребете вътрешността им. Изсипете всичко в блендера и разбийте. 

Ананасово Малибу

Търсите освежаващо тропическо охлаждане, което ще превърне задния двор в слънчев плаж?
 
Добавете това ананасово Малибу в менюто си за напитки. Със свежия ананасов вкус и гъстотата от кокосовото масло, тази напитка ще стане една от любимите ви. 
 
И най-хубавото е, че е доста добра за вашето здраве.
 
С банан и други суперхрани, като кокосово мляко и ананас, вече имате перфектна, вкусна напитка за стимулиране на енергията с много калий, антиоксидант бета-каротин, фолиева киселина и дори важни минерали като калций и магнезий.
 
Цялата напитка съдържа около 365 калории, от които 226 са от ананаса. Калориите в един средно голям банан са 105. 

Съставки:

1 банан, замразен

1 супена лъжица кокосово мляко

сок от 1/2 лайм

1/2 ананас, замразен

Инструкции: За да направите тази лятна напитка със замразени плодове, добавете всички съставки в високоскоростен блендер и разбийте добре за около минута. 

Пинки банан

Това е напитката, която всички деца ще заобичат. Ако търсите натурална плодова напитка, която да се хареса дори на най-капризните, сервирайте тази напитка. Всички ще харесат тази студена напитка от банани и ягоди. Тя е перфектната комбинация от 3 плода, които са богати на витамини В2, В3, В6 и калий. 

Съставки: 

2 шепи замразени ягоди

2 банана, замразени

1/2 чаша портокалов сок

Инструкции: Изсипете всички съставки в блендера и разбъркайте

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay