Богати, щедри и известни

Лейди Гага е най-щедрата знаменитост за 2011 година

През последната година, Лейди Гага привлече вниманието върху себе си не само с екстравагантните си решения, но и с благотворителните си изяви. Певицата основа фондация, носеща името "Born This Way", която подкрепя и подпомага младите хора. Освен това, провокативната изпълнителка насочи общественото внимание към малтретирането, като изложи позицията си дори в Белия дом. Гага е известна и със защитата на хомосексуалните двойки, както и с подкрепата си на борбата срещу вируса на СПИН.

Затова не е случайно, че певицата оглави класацията на DoSomething.org за най-щедри знаменитости. Напълно заслужено, тя зае челната позиция в благотворителната класация.

Второто място бе отредено за най-младия участник, канадския изпълнител Джъстин Бийбър. Той работи с организацията "Pencils of Promise", построила 41 училища в Лаос, Никарагуа и Гватемала, научаваме от cbs8. Също така, той дари над 100 000 долара на фондациите "Make-A-Wish" и "Children's Wish", хранителна банка в Торонто и началното училище Whitney в Лас Вегас, в което повечето деца са бездомни.

Трети в списъка е актьорът Джордж Клуни, който за шеста поредна година подкрепя жертвите на политическите страсти в Судан.

Сред останалите знаменитости в класацията се нареждат Уил и Джейда Смит, Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Анджелина Джоли, Деми Ловато. Последното място е отредено за кънтри певицата Тейлър Суифт.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay