Защо принцеса Даяна носела 2 часовника на китката си?

Защо принцеса Даяна носела 2 часовника на китката си?

Принцеса Даяна винаги знаеше как да направи изявление с външния си вид и беше известна със своята сърдечност. Например, тя отказвала да носи ръкавици, докато е извън служебните си задължения, за да бъде по-близо до хората и да им показва обич. Веднъж била забелязана да носи 2 часовника на китката си и това не било случайно. Даяна обичала да изразява чувствата си към хората, които обичала и този жест бил посветен на специален за нея човек. 

Даяна и принц Чарлз тъкмо се били сгодили 

Снимката, на която принцеса Даяна носи 2 часовника е заснета през 1981 г. Тя наблюдава нейния годеник, който играе поло в Гвардейския поло клуб в Уиндзор, но интересното е, че на китката й има 2 часовника. 

Това било знак, че я е грижа

Оказва се, че златният метален часовник с тънка каишка бил на Даяна, а другия- на Чарлз. Даяна споделя, че носи часовника на Чарлз като почит към него и да му носи късмет.

Този жест напомня за стара традиция от Средновековието

В Средновековието  е имало традиция да се връзва дамска носна кърпа на гърба на рицарската каска преди двубой. Носната кърпа се възприема като символ на късмет и това е начинът да се покаже подкрепа на мъжа, който влиза в битка.

За съжаление, на Даяна и Чарлз не им е било писано да бъдат заедно дълго време, но този сладък жест показва, че те определено са имали любов и нежност във връзката си, поне в самото й начало.

Това не бил единственият път, когато Даяна показала любовта си със сантиментален жест

Даяна отказала да носи тиарата, която й била дадена от Кралицата в деня на сватбата. Вместо това тя избрала тази, която била в семейството й от много години. С този жест Даяна показва, че е решила да остане вярна на традициите на семейството си, защото много жени, включително и сестра й, се омъжили с тази тиара.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay