Здравословните навици на кралското семейство

Здравословните навици на кралското семейство

Въпреки натоварените си графици, членовете на кралското семейство успяват да отделят време за здравето си. Това се случва благодарение на редица здравословни навици, които са придобили през годините. Независимо дали правим йога, ядем яйца за закуска или тренираме редовно, всички тези навици могат да ни помогнат да водим по здравословен живот.

Меган Маркъл практикува йога

По време на интервю през 2016 г. за Best Health Magazine, херцогинята на Съсекс разкрива, че практикува йога почти през целия си живот. Тя признава, че е била неохотна в началото, а майка ѝ била инструктор. Но в днешно време тя се отнася сериозно с тренировките.

Кралица Елизабет II обича тъмен щоколад

Тя обаче не е голям фен на други видове шоколад, предпочитайки съдържание на какао от 60% или повече. Черният шоколад е много по-здравословна алтернатива на млечния и белия такъв и има много доказани ползи за здравето. Сред тях са понижаване на кръвното налягане и подобряване на мозъчната функция.

Принцеса Беатрис участва в маратони

През 2010 г., принцеса Беатрис стана първият човек в историята на британските кралски особи, който печели маратон. Оттогава тя участва в много състезания, повечето време за благотворителни организации. Ако включите кардио под формата на джогинг или скоростно ходене в дневния си режим ще направите огромна услуга на тялото си.

Принц Чарлз обича закуски с яйца

В туит от 2020 г. Кларънс Хаус споделя една от любимите рецепти на принц Чарлз, печени яйца със сирене. Рецептата може да се приготви с всякакъв вид британско сирене, спанак, домати и двойна сметана. Яйцата са чудесен източник на протеин, витамин В2 и селен и затова се оказват много засищащ и питателен избор за закуска.

Принц Уилям тренира

Принц Уилям поддържа добра форма с 11-минутна тренировка, която не изисква оборудване и е разработена за Кралските канадски военновъздушни сили. Неговият дядо, принц Филип, също практикува тази проста рутина, съставена от пет упражнения, насочени към всички мускулни групи.

Даяна и нейната рутина за поддържане на добра психика

Според бившия ѝ личен треньор Джени Ривет, принцеса Даяна не е тренирала само за да бъде във форма, а за да подобри както физическото, така и психическото си здраве. Редовната тренировка има много доказани ползи за ума, като намаляване на тревожността и стреса и помага при безсъние и проблеми с паметта.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay