5 гинеколози споделят съветите, които са променили животите на техните пациенти

Те знаят какво правят и какво казват

5 гинеколози споделят съветите, които са променили животите на техните пациенти

Въпреки че гинекологът ни е човекът, към когото се обръщаме, когато имаме здравословен проблем или искаме да забременеем, той е много компетентен и по темата за сексуалното здраве, тъй като то е пряко свързано с полово предаваните болести, бременността и т.н.

Никога не се страхувайте да говорите с гинеколога си за сексуалния си живот. Съветите на гинеколозите могат да ви помогнат да имате страхотен и здравословен сексуален живот. Ето ги и съветите:

1. Лубрикантът е всичко

Въпреки, че вагиналната сухота е най-често срещана по време на менопаузата, тя може да се появи и поради ниско либидо, високи нива на стрес и като страничен ефект от някои лекарства. Друг начин за увеличаване на влажността там долу е използването на вибратор. Вибраторът увеличава притока на кръв в таза, което води до увеличаване на влажността. Също така предотвратява отслабването на мускулите в областта на таза, което с течение на времето може да доведе до сексуална дисфункция и болезнен секс.

2. Дайте си ръка-буквално

Ако се мъчите да достигнете до оргазъм по време на секс, помислете дали сте получавали оргазъм последните няколко пъти, когато сте мастурбирали. Ако отговорът е "да", докосването по време на секс или взаимната мастурбация може да направи чудеса със сексуалния ви живот.

3. Мийте ръцете си

Понякога най-доброто нещо, което можете да направите за по-мръсен сексуален живот, е да бъдете наистина чисти. Ръцете и пръстите се нуждаят от специално внимание преди секс, защото по тях има прекалено много бактерии. Една от най-често срещаните бактерии, открити на ръцете и пръстите ви, е Е. coli. Ако Е. coli премине във влагалището, това може да причини инфекция на вагиналния или пикочния тракт. Това поставя сексуалния ви живот на пауза, докато бактериите не бъдат изчистени. Мийте ръцете си с топла вода и сапун преди всеки секс.

4. Превключвайте нещата

Когато сте с един и същ партньор за известно време, може да започнете да се чувствате, като че ли сте на автопило. Трябва да опитвате нови неща, за да поддържате сексуалния си живот. Сменяйте позите, местата, организирайте романтични срещи, правете различни неща. 

5. Научете ъглите си

За жените, които изпитват болка по време на секс, различните пози може да помогнат. Трябва добре да прецените ъгъла на проникване на пениса, да опитвате нови пози и да разберете при коя поза и ъгъл се чувствате най-добре. Експериментирайте, докато откриете най-доброто за вас. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay