Как да изпитаме вагинален оргазъм

Оказва се, че много жени нямат опит в тази област

Как да изпитаме вагинален оргазъм
Pexels

Дори сред секс експертите има постоянен дебат за различните видове оргазми, които жените могат да изпитат - клиторен, вагинален и дори умствен. По думите на специалиста и основател на центъра за сексуално образование Velvet Lips, Марла Рене Стюарт, Масачузетс Хората могат да получат оргазъм по всякакви начини. От мисълта за това, през зърната, до нуждата от генитална стимулация, хората имат нужда от различни неща. И докато повечето аспекти на женското удоволствие и биология са недостатъчно проучени, по-специално вагиналните оргазми изглеждат особено митични и неразбрани.

И това не е всичко. Специалистите казват, че G-точката всъщност не съществува. Връщайки се в 2011 г., уролог от Йейл спекулираше, че така наречената G-точка всъщност е просто продължение на клитора. Но дори и да няма идентифицируем допълнителен орган или мускул, който да подсилва усещанията, вагиналните оргазми все още са напълно реални за някои жени. И причината може да ви изненада.

Обяснението е много просто - всички оргазми - дори тези, класифицирани като вагинални - технически са клиторни. Това означава, че клиторът е отговорен за усещането за вагинален оргазъм, което, разбира се, е объркващо, тъй като клиторните оргазми обикновено се свързват само с външна стимулация.

Клиторът, който можете да стимулирате отвън, е само малка част. Съществуват много нервни окончания, които допринасят за силни усещания вътре във вагината ви, които не можете да видите от вулвата.

Ако клиторът е отговорен за вагиналните оргазми, но имате достъп само до малка част от него отвън, как да стимулирате вътрешния клитор за вагинален оргазъм? Краткият отговор: експериментиране.

1. Експериментирайте

Всяко тяло е различно и е необходимо да си дадем достатъчно време, за да опознаем собствените си нужди. Ключовата дума тук е "търпение". Опитайте поне 20 до 30 минути стимулация, за да постигнете пълна възбуда. Вместо да търсите магическа рецепта или формула за вагинален оргазъм, най-доброто нещо, което можете да направите, е да се отървете от нереалистичните очаквания си и да работите с тялото си.

2. Мастурбирайте

За да постигнете най-добр шансове за вагинален оргазъм, специалистите предлагат да използвате вибратор и/или собствените си ръце. Познавайки тялото си, само вие можете да обучите партньора си какво работи най-добре за вас. За да имате успех в леглото трябва първо да опознаете собственото си тяло и след това да предадете наученото на партньора си.

3. Удължете любовната игра

За да увеличите шансовете си за вагинален оргазъм с партньора си, трябва да се концентрирате върху по-продължителна любовна игра. Това при нас жените не е проблем (дори е наложително), все пак мъжете са тези, които бързат да стигнат до същинската част. По-дългият период на любовна игра, който може да включва орален секс, докосване с пръсти, стимулация на зърната, ролева игра и всичко друго, което ви разгорещява, ви помага да влезете в "медитативното" състояние, необходимо за оргазъм. Когато дишате дълбоко и стенете, позволявате на мускулите си да се отпуснат и освободят. Ако не сме достатъчно възбудени, мускулите ни се напрягат, което е обратното на оргазъм.

4. Тренирайте тазовата област

Едни от най-важните елементи на вагиналния оргазъм са силните мускули на тазовото дъно.Можете да изпробвате упражнения на Кегел, тъй като редовното трениране на тези мускули е важен елемент от способността ви да постигнете оргазъм от проникване. По-силните мускули се свиват по-силно по време на оргазъм, а тези упражнения насърчават притока на кръв към тазовата област, което повишава възбудата.

Как да изпитаме вагинален оргазъм

5. Имайте предвид, че всичко е анатомия

Възможността да получите вагинален оргазъм може да е свързана с анатомията. В зависимост от това колко близо е вашият клитор до вагиналната стена или колко дълбоко навлиза в тялото ви, това може да повлияе на усещането, което можете да почувствате от скритите нерви на клитора. Не забравяйте, че всички оргазми са супер. Външните усещания са също толкова възхитителни.

6. Съсредоточете се върху дишането

Специалистите препоръчват да опитате т.нар. еротично дишане, което обикновено се състои от вдишване през носа и издишване през устата. Можете да опитате да поемете дъх и да го задържите, след което да поемете няколко допълнителни глътки въздух преди издишване. След това стиснете мускулите на тазовото дъно и ги отпуснете при издишване. Това не само помага за регулиране на притока на кислород, но ще ви помогне да останете фокусирани върху усещанията, случващи се в тялото ви.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay