Симптоми по време на бременност, които да не игнорирате

Симптоми по време на бременност, които да не игнорирате

Бременността може да бъде труден етап както психически, така и физически. Не само, че тялото ви се променя по милион различни начини, но и всяка една промяна може да ви накара да изпаднете в паника, че нещо не е наред. Отпуснете се. Експерти казват, че жените трябва да си напомнят, че огромно мнозинство от бременностите протичат гладко.

Все пак усложненията са възможни. Ето защо е важно всяка бъдеща майка да знае предупредителните знаци. Следните симптоми изискват незабавно обаждане на вашия лекар.

Екстремно повръщане. Това е най-често срещаният симптом между 4 и 20 седмици. През повечето време сутрешното гадене е досадно, но това е нормален симптом. Но ако повръщате толкова много, че не успявате да задържате течности или да уринирате, трябва незабавно да уведомите лекаря си. Екстремното повръщане може да доведе до тежка дехидратация, която не е добра за вас или вашето бебе. То също може да е знак, че страдате от хиперемезисгравидарум, вид екстремно сутрешно гадене, което може да продължи през цялата бременност.

Вагиналното кървене, особено през първия триместър, е възможно да се случва често. По-обилното кървене през този период може да е знак за спонтанен аборт, особено ако е придружено от спазми. Но друга често срещана причина е имплантирането на яйцеклетката в лигавицата на матката. Друга потенциална причина е цервикалното кървене, което може да се появи след полов акт при бременни жени с нежни тъкани. Кървенето е по-притеснително през втория или третия триместър.

Силното главоболие е симптом, който е възможно да се появи след 20 седмици. Ако е поносимо, не е нужно да се тревожите. Но ако страдате от силни и постоянни болки в главата, особено ако е придружено от припадъци, виене на свят и/или замъглено зрение, трябва да видите лекаря си. Ако почувствате подобно неудобство, седнете на удобно място, пийнете малко вода, дехидратацията често е причина за тези симптоми, и легнете на лявата си страна.

Силното главоболие във втория и третия триместър може да сигнализира за прееклампсия, състояние, характеризиращо се с високо кръвно налягане.

Най-голямо притеснение през първите няколко седмици от бременността носят треската и високата температура. Треската никога не е забавна, но по време на бременност може да представлява допълнителна опасност за здравето на вашето бебе. Растежът и развитието на детето зависят от това вие да поддържате стабилна и здравословна температура. В началото на бременността, нарушаването на тази стабилност може да доведе до хаос в организма ви и да доведе до спонтанен аборт. В по-късните месеци температурата може да не повлияе на бебето, но е знак за инфекция или друг проблем.

Ако сте в края на бременността си, ако се изпуснете, е възможно водите ви да са изтекли. Но ако внезапно започвате да се изпускате по всяко време преди 37 седмици, отидете да лекар. Това може да означава, че амниотичният ви сак се е разкъсал и вие започвате да раждате преждевременно.

Контракциите са друг потенциален признак на преждевременното раждане. Така че ако изведнъж ги почувствате между 24 и 36 седмици, звъннете на лекаря си.

Въпреки че честото уриниране е често срещано оплакване по време на бременност, паренето и болката по време на уриниране не са. Тези симптоми са признаци за инфекция на пикочния мехур или инфекция на пикочните пътища. Ако не се лекуват, може да се стигне до бъбречна инфекция.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay