Времето навън застудява и вали дъжд. Напук на лошото време обаче може да си спретнем набързо един сладкиш. И то със сочните праскови, които все още ги има на пазара.
Необходими продукти
0,5 кг праскови
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3 бр. яйца
1 бакпулвер
1 ванилия
150 мл прясно мляко
50 мл олио
Начин на приготвяне
В купа с миксер разбийте яйцата, захарта и олиото. После добавете и млякото заедно с ванилията. Постепенно започнете да сипвате в сместа и брашното, като разбърквате добре, без да остават буци. Когато сместа стане гладка и хомогенна, добавете и бакпулвера, както и нарязаните на кубчета праскови.
По желание може да намажете формата за кекс с олио, маргарин или масло. Посипете и с брашно дъното, за да сте сигурни, че сладкишът няма да залепне. Печете на 180 градуса, при предварително загрята фурна, за около 40-50 минути. Проверката - изпитаният метод с клечката.
82 | 0 |