4 неща, които трябва да знаете преди да започнете да тичате навън

Красива природа, по-бързо изгаряне на калориите и раздвижване

4 неща, които трябва да знаете преди да започнете да тичате навън

Красива природа, по-бързо изгаряне на калориите и раздвижване- очакваме го с нетърпение, когато решим да тичаме навън. Но ако не сте внимателни, може да си причините сериозни травми и разочарования. Прочетете тези съвети, за да се уверите, че тренировките ви навън ще са страхотни. 

1. Изберете познат маршрут

Когато започнете да тичате, последното нещо, за което трябва да се притеснявате е дали ще се загубите.  Преди да сложите маратонките и да тръгнете да бягате, направете малко проучване. Попитайте приятели, който обичат да тичат, прочетете някой форум. Изберете най-популярния и лесния маршрут. Популярните маршрути са осветени, по-безопасни, а и има и други хора, които тичат. Ако сте нервни и несигурни, първо се разходете по същия маршрут или помолете приятел на тича с вас. 

2. Започнете бавно

Освен, че трябва да приемате всичко, което природата ви поднесе, тичането навън е по-трудно от бягането на пътека във фитнеса, защото е нужна повече енергия. Когато започнете да тичате навън, не си мислете, че ще тичате толкова бързо, колкото сте тичали във фитнеса. Дайте време на тялото си да свикне с различния начин на тичане. Отначалото избирайте по-лесни и по-кратки маршрути, докато тялото ви се климатизира. За да се избегнат нараняванията и контузиите, започнете с по-меки повърхности като трева, почва и т.н.

3. Нужно е повече от тичане

Тичането навън е една крачка пред другото-то е повече от тичане. При тичането на бягащата пътека можете да си регулирате температурата, когато е много горещо или много студено. Когато сте навън не можете. Да бъдете далеч от фитнеса също означава, че няма да знаете какво разстояние сте изминали, колко калории сте изгорили и т.н. Винаги правете 5 минутна загрявка, за да не се нараните. Когато тръгнете да приключвате с тичането, последните 5 минути спринтирайте. 

4. Понякога просто се нуждаете от подкрепа

Ако сте изпълнили всички предишни съвети, но още не се чувствате комфортно, имате проблеми с тичането навън, изпитвате болка и постоянно се наранявате, консултирайте се с лекар или физиотерапевт. Така ще намерите своя подход, ще разберете как се чувствате най-добре и ще подобрите формата си. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 30.06.2016|09:24
Дрън дрън глупости на търкалета
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay