Въздушна йога: Какво представлява и за какво помага?

Въздушна йога: Какво представлява и за какво помага?
Canva

Въздушната йога, известна още като антигравитационна йога или йога с хамак, е сравнително нова форма на йога, която включва изпълнение на йога пози в окачен хамак. Хамакът осигурява опора и намалява натиска върху ставите, което го прави подходящ за хора с ограничена подвижност или тези, които са нови в йогата.

Въздушната йога предлага няколко предимства:

Намаляване на стреса: Подобно на традиционната йога, въздушната йога помага за намаляване на стреса и безпокойството чрез техники за дълбоко дишане и релаксация.

Подобрена гъвкавост: Тъй като предоставя повече подкрепа за ставите, въздушната йога може да помогне за подобряване на гъвкавостта, без да причинява дискомфорт.

Укрепване на ядрото: Движенията във въздуха изискват ангажиране на основните мускули, което може да помогне за укрепването им.

Подобрена циркулация: Инверсиите, като стоене надолу с главата, могат да подобрят циркулацията и да облекчат налягането в гръбначния стълб.

Повишена сила: Някои видове въздушна йога пози изискват използване на собственото телесно тегло за съпротива, което може да помогне за изграждане на сила.

Увеличен обхват на движение: Въздушната йога позволява по-голям обхват на движение в сравнение с традиционната йога, което може да помогне за подобряване на мобилността и баланса.

Удоволствие и забавление: Въздушната йога е забавна и иновативна форма на йога, която може да направи практиката по-приятна и достъпна за някои хора.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay