Надъхайте тялото си да работи за вас!

Фитнес амбиции

Надъхайте тялото си да работи за вас!

Казват, че дребните неща правят големите събития. Ако искрено вярвате в подобна житейска философия, значи тези правила ще ви допаднат супер много и с тях ще направите фитнес програмата си още по-пълноценна.

Можеш още, давай!

Научно доказано е, че вербалното изразяване на емоции по време на тренировка с тежести повишава мускулната мощ с 25 %. Оказва се, че ако някой ви окуражава, докато изпълнявате упражненията, сте способни да вдигате с от 5 % до 8 % повече тежест.

Трикове с тежести: Правете колкото можете повторения с дъмбели. Когато не сте способни да изпълнявате повече, помогнете си със свободната ръка и извършете още едно повторение. После без помощта на свободната ръка бавно спуснете тежестта.

Според експерти отрицателната фаза при упражненията с тежести е по-ефективна за натрупване на мускулна маса, защото при изпълението й работят около 70 % от мускулните влакна.

Хванете се на "фитнес" бас

Може да се обзаложите с колега (този, който тайно си мечтае за вашия пост), че ще успеете да реализирате фитнес амбициите си за шест месеца, например.

Прочуване показва, че тази стратегия наистина е хипер стимулираща: 97 % от хората в експеримента успели да реализират целите си. (Никой не обича да губи басове, нали?)

Алтернативен план: Направете точен график на сесиите си и за всяка изпълнена в срок слагайте пари в буркан. Събирайте за ново колело или за интересно пътешествие до живописно място.

Краката никога не лъжат

Ако сте влюбени в редовния джогинг, може твърде много да се увлечете в тичането си и да не забележите, че сте злоупотребили с възможностите си. Вместо това се вслушайте в "гласа" на караката, преди да сте си причинили неприятна контузия.

Освен това задължително тичайте с удобни обувки, на равна по възможност настилка, ако, разбира се, не става въпрос за планинско бягане.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay