Съвети от треньора на звездите: Плосък корем само за 4 седмици

Оформете корема си с упражненията на Трейси Андерсън

Съвети от треньора на звездите: Плосък корем само за 4 седмици

С приближаването на лятото няма как да не се запитате дали тялото ви е в достатъчно добра форма. Най-проблемната и трудна за извайване част е корема.

За да го оформите, са ви нужни усилени тренировки и подходящ хранителен режим. С правилните упражнения можете да се сдобиете с плосък корем само за 4 седмици.

Трейси Андерсън - фитнес експерт и треньор на куп известни личности, сред които Мадона и Гуинет Полтроу, разкрива тайните на ефективната тренировка, с която  да стопите излишните мазнини и да оформите коремните си мускули.

На първо място, трябва да не се ограничавате само до обикновените коремни преси. Те действат единствено на правия коремен мускул или т. нар. плочки.

Следващите упражнения са далеч по-ефективни, защото обхващат всички групи коремни мускули. За да постигнете желания резултат, е препоръчително да ги съчетате с кардио тренировки и да ги правите 6 пъти седмично.

Съвети от треньора на звездите: Плосък корем само за 4 седмици

Заемете позиция за лицева опора (планк). Свийте дясното коляно към корема. Завъртете кръста си така, че дясната страна на ханша да докосва земята. Наклонете тялото си, докато приседнете на дясната страна на ханша (А).

След това се върнете в позиция за лицева опора, повдигнете десния си крак и го изтегнете назад напълно (В). Върнете се в стартова позиция. Направете 30-40 повторения. Повторете и на другата страна.

Съвети от треньора на звездите: Плосък корем само за 4 седмици

Легнете по гръб със събрани и изтегнати напред крака. Наклонете ханша леко вляво. Сложете лявата си ръка зад врата, а дясната изтегнете напълно от дясната ви страна, с длан, насочена надолу (А).

Повдигнете главата си и краката едновременно, като запазвате лекия наклон на краката вляво (В). Бавно се допрете отново до пода. Направете 30-40 повторения, повторете упражнението и на другата страна.

Съвети от треньора на звездите: Плосък корем само за 4 седмици

Легнете по гръб с широко разтворени кракa, като върховете на пръстите на краката ви трябва да сочат нагоре, а ръцете да са зад врата (А). Завъртете десния си крак навън и го повдигнете, като едновременно с това повдигате и главата си (В).

Използвайте мускулите от вътрешната страна на бедрата, след това свалете крака и се върнете в стартова позиция. Повторете 30-40 пъти. Направете упражнението и с левия крак.

Съвети от треньора на звездите: Плосък корем само за 4 седмици

Легнете по гръб с изтегнати напред крака. Сложете дясната си ръка зад врата, а лявата изпънете над главата, като държите гиричка с тежест до 1,5 кг (А).

Свийте краката към брадичката, като едновременно с това придвижвате лявата си ръка отзад напред, докато достигне една линия с торса (В). Върнете се на стартова позиция. Направете 30-40 повторения, повторете и с тежестта в дясната ръка.

За да четете и други статии на тема спорт, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook.

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay