Зеленчуците са нещо страхотно, което не трябва да забравяме да ядем всеки ден. Някои от тях дори могат да представляват цялата ни вечеря, стига да са приготвени по подходящия начин. Днес ще ви представим рецепта за пъленени патладжани:
Необходими продукти:
1 1/2 чаша Маринара
2 средно големи патладжана, разрязани наполовина
1 с. л. зехтин
1 глава лук
1 ч. л. риган
сол
черен пипер
2 скилидки чесън
1 чаша нарязани домати
1 голямо яйце
2 1/2 ч. моцарела
1 ч. настърган пармезан
1/4 чаша галета
1/4 чаша босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
Вземете една тава и разстелете 1 чаша сос Маринара на дъното.
Вземете една лъжица и издълбайте вътрешността на патладжаните. Патладжаните трябва да станат като лодки. Нарежете вътрешната част на едро.
Поставете издълбаните патладжани в тавата.
Вземете един голям тиган и загрейте зехтина. Добавете лука и го запържете, докато омекне. Добавете нарязаната вътрешна част на патладжана, сол, черен пипер и риган. Гответе, като разбърквате често, докато патладжанът стане златист. Добавете и чесъна и оставете на котлона за още 2-3 минути.
Прехвърлете сместа в купа. Добавете доматите, яйцето, моцарелата и останалата част от соса Маринара. Разбъркайте добре. Изсипете сместа в патладжаните. Поръсете с още моцарела, пармезан и галета.
Печете, докато патладжаните омекнат и сиренето се разтопи, около 50 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |