Розово гаспачо с репички

Розово гаспачо с репички
unsplash

Ако имате нужда от една последна "глътка" лято, можете да опитате този свеж и много вкусен вариант на испанската супа Гаспачо. В класическата рецепта, тази студена супа се приготвя от домати и супата има червен цвят. Рецептата, която ви предлагаме, е за розово Гаспачо, което се прави от репички. 

Ето как да приготвите вкусно розово Гаспачо: 

Необходими продукти: 

400 грама репички

2 краставици

2 скилидки чесън 

75 грама цвекло

120 грама кисело мляко

2 ч.л. оцет

сол и черен пипер

няколко капки сос Табаско, по желание 

1 с.л. нарязан на ситно зелен лук 

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете 4 репички и ги оставете настрана, за да ги използвате по-късно за украса. 

В кухненския робот сложете краставиците и останалите репички. Добавете също свареното цвекло, чесъна, оцета и киселото мляко. 

Блендирайте до получаване на гладка смес. 

Сложете супата в хладилника за около 1 час. 

Разбъркайте добре и сервирайте супата в купички. Добавете малко сос Табаско, поръсете със зехтин и гарнирайте с нарязаните репички и накълцания зелен лук.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay