Носителите на „Златна игла 2021“ показаха свежи предложения за новия сезон

Носителите на „Златна игла 2021“ показаха свежи предложения за новия сезон

По време на официално събитие бяха връчени Годишните награди на Академията за мода "Златна игла 2021". Победителите в петте категории: "Най-добър млад дизайнер", "Моден фотограф", "Моден гримьор", "Модна къща на годината" и "Дизайнер на годината" бяха избрани от 30 членно компетентно жури, което се състои от водещи модни и лайфстайл журналисти от електронните и печатните медии.

Носителите на „Златна игла 2021“ показаха свежи предложения за новия сезон

Носителят на приза "Най-добър млад дизайнер" грабна Антон Узунов, който представи колекция есен / зима – 2021 / 2022 г. Предложенията на модния бранд "Antony Langountin” бяха комбинация от официални и всекидневни облекла, която всяка дама облечена в тях ще се чувства уверена на работното място, официална вечеря или изискано парти.  Дрехите на българската марка едновременно са красиви и удобни, и подчертават женската индивидуалност.

Костадин Кръстев – Коко беше награден в категория "Моден фотограф" и това го направи трикратен носител на приза. Няколко момичета дефилираха на подиума с негови фотографии, които можеха да бъдат закупени след церемонията. Всички средства, събрани от продажбата са дарени за една прекрасна кауза, подпомагаща финансово творческото развитие на студенти по мода и посещение на Седмицата на модата в Милано. Социалната инициатива на Академията за мода се осъществи освен с фотографа на годината, но и с лицето на "Златна игла 2021" Вероника Стефанова.

Следващият носител на приза бе в категория "Моден грим", а името на победителя – Елиза Попова, която вече е двукратна носителка. Тя представи свои грим-творения по особено интересно начин, а именно чрез пърформънс от танцьори.

Носителите на „Златна игла 2021“ показаха свежи предложения за новия сезон

В категория "Модна къща на годината" спечели сватбеният бутик "Алегра" с дизайнер Радостина Илиева.  Той е основан през 2009 година, от дизайнерите Радостина Илиева и Галя Долапчиева, и създава булчински, абитуриентски и официални рокли, които съобразява с най-актуалните модни тенденции, използвайки високо качествени платове. "Алегра" представи най-новата си колекция – "Adorable” за 2022 г. на Годишните награди "Златна игла". Облеклата варират от традиционни аутфити в стил "принцеса" до разновидности на линии русалка. При изработката на новите предложения, дизайнерката е използвала красива коприна, тюл, френска дантела и органза.

Кулминацията на вечерта беше връчването на приза в категория "Дизайнер на годината", с който беше наградена Радослава Лазарова. Това е втората "Златна игла" на дизайнерката, като първата e в категория "Най-добър млад дизайнер". Радослава Лазарова представи сватбени и официални рокли, по време на Годишните награди, подбрани специално за събитието, както и част от новата си колекция "Devotion” 2022 г. За отличителния творчески почерк на младата дизайнерка са характерни – смели конструктивни решения, женствени силуети, интригуващи съчетания на цветове, материи и декоративни елементи. Акцентите в тоалетите на модния бранд "Блинк" са авторската дантела и ефектът "рисунка върху тялото". Характерно е наслагването на многопластови прозрачни елементи.  Във всеки детайл ще откриете любовта, вниманието и отдадеността, с които Радослава Лазарова е създала роклите. За новата колекция "Devotion” са характерни роклите две и три в едно, а новостта са роклите в елегантен изчистен силует без или почти без декорация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay