5 заместителя на цигарите

Забравете за семките и фъстъците, създайте си настроение

5 заместителя на цигарите

Препоръката да се заменят цигарите със сушени плодове, фъстъци или зелени ябълки е приблизително толкова добра, колкото опцията да си вземеш куче, когато не можеш да имаш деца.

В действителност е направо невъзможно да се заменят цигарите. Няма никаква логика шепа ядки или сушени круши да преборят нуждата от никотин. Зависимостта си е зависимост. Пристрастяването е неприятно, закачите ли се към нещо, е трудно да се отървете.

Пушенето е личен избор
Отърваването от пушенето е трудно начинание. И няма да успеете да спрете цигарите чрез ядене на сладкиши. Но може (и дори трябва) да се отдадете на други занимания, които са източници на положителни емоции. Просто защото един щастлив човек е в състояние да преодолее всичко.

1. Музика
Музиката може да ви изкара от депресивното състояние след раздяла с любимия човек. Защо тогава да не замените и копнежа по цигарите с лека и приятна музика? Или с любимите рок парчета, които карат комшиите да настръхват.

И между другото, в случай че сте забравили... Вие пеете страхотно. Именно пеенето е страхотен начин да се потопите в музиката. Не ви е нужна публика – гледайте се в огледалото. Не ви е нужен и микрофон – използвайте четката за коса. Скрийте кристалните чаши, които могат да се пръснат и заредете любимия плейлист.

2. Чай
Само човек, който се е опитвал да се откаже от пушенето, знае истината за чая. Зарибявката с кафето е прекалено много свързана с никотина. Не случайно има и филм с такова заглавие - "Coffee and Cigarettes". След като кафето влезе в същия списък със забранени неща (поне за първите няколко месеца), единствената възможна топла напитка за бивш пушач остава чаят.

Чаят може да бъде претекст за излизане в петминутна почивка. Чаят дава редица нови вкусове. Това отвлича вниманието на хората от желанието за пушене.

3. Чист въздух
Това е един от най-старомодните начини за отказване на цигарите. Животът близо до природата носи невидими ползи за здравето.

В действителност, светът около нас е единствената смислена алтернатива на никотина. С всяка нова цигара рискувате да не бъдете част от този прекрасен свят.

4. Книги
Какво бихте казали за "една книга на ден" вместо "една кутия цигари на ден"? Ако сте почитатели на по-силния ефект (без филтър), "дръпнете" един Достоевски, Дикенс или Сартр. Ако искате лек или плодов аромат, прочетете Астрид Лингрен.

Книгите са страхотен заместител на цигарите, които сте свикнали да премятате в ръцете си постоянно. Освен това ще си придадете незабавно по-интелигентен вид и без проблеми ще може да започнете комуникация с умен човек.

5. Работа
Може и да ви изглежда невероятно, но раздялата с вредния навик ще ви освободи много време, което може да използвате за работа. Тютюнопушенето накъсва работния процес и след отказване на цигарите с изненада ще откриете, че можете да прекарате цял ден в работа по даден проект или в бизнес обаждания.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

10 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 19.05.2014|16:28
Всяко едно нещо, което отклонява вниманието от тютюневия дим е добър заместител, като изключим елекстронните цигари, които за мен са дори още по-голямо зло.
7
Не е посочен 19.05.2014|16:12
Няма отърване от тях :(
6
Не е посочен 19.05.2014|15:56
Абсолютно, както при всяка зависимост, така и тук се стремиш друго нещо да поглъща вниманието ти.
5
Не е посочен 19.05.2014|12:50
Нито едно от тези неща не може да замести цигарите .
4
Не е посочен 16.05.2014|17:20
не ми се вярва
3
Не е посочен 16.05.2014|16:58
Заместил чист въздух? ;) Ама моля ви се, дори за непушач, като мен това звучи несериозно, като мотив ;)
2
Не е посочен 16.05.2014|15:59
Няма заместител на цигарите казвам ви го като бивш пушач,това просто е нещо,с което трябва да се справиш.
1
Не е посочен 16.05.2014|15:55
Нищо от това не може д аизмести цигарите и си дишам и музика слушам и книги чета ,а ако знаете как ми върви една книга с цигара!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay