Всекидневни навици, които ви карат да качвате килограми

Всекидневни навици, които ви карат да качвате килограми

Отдавна не сте яли бърза храна и бонбони, тренирате редовно и се опитвате да отслабнете... но тези излишни килограми изглежда не искат да ви напуснат. Всъщност повечето хора просто не осъзнават, че обичайните им сутрешни ритуали могат да им попречат да се сдобият с тялото на мечтите си.

Ето кои са те.

Спите прекалено много

При недостиг на сън тялото ви е по-вероятно да произвежда хормона на стреса кортизол, който увеличава апетита ви. Прекаляването със съня обаче не е по-добрият вариант за вас. Според скорошно проучване, проведено от списание PLOS One, сънят над 10 часа на нощ може да доведе до по-висок индекс на телесна маса. Не е чудно, че лекарите препоръчват да спите 7 до 9 часа всеки ден.

Приготвяте се на приглушена светлина

Отворете щорите или завесите веднага след събуждане, туй като вълните от синя светлина от ранното сутрешно слънце засилват метаболизма ви и помагат на тялото ви да се събуди. Дори 20 до 30 минути дневна светлина са достатъчни, за да повлияят на индекса на телесната ви маса.

Не си оправят леглото след ставане

Проучване на Националната фондация за сън на САЩ разкрива, че хората, които си оправят леглата, съобщават за по-добър сън като цяло. В края на краищата, здравословният сън е оптималният път към здравословно тегло.

Закуската ви е твърде малка

Изследователи от университета в Тел Авив настояват сутрин да се глезите с вкусна храна. Всъщност балансираната закуска, която съдържа 600 калории постни протеини, въглехидрати и малко десерт, ще ви улесни при спазването на дневния ви хранителен план.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay