Ето кои напитки да избягвате рано сутрин

Ето кои напитки да избягвате рано сутрин
Pexels

Не е лесно да се ориентирате сред различните съвети за здравословен старт на деня, но и сред предупрежденията какво да не ядете и пиете сутрин.

Но ако искате да запазите здравето си, избягвайте тези напитки рано сутрин.

Енергийни напитки

Докато някои твърдят, че не трябва да пиете кафе, други ви напомнят да внимавате със закуската си и да избягвате тестени, мазни и преработени храни.

Мнозина обаче започнаха да избягват кафето и силната храна, като замениха и двете с енергийни напитки, съобщава N1.

Лекарите казват, че подобно решение е много лошо, защото внасяме в организма още по-голямо количество кофеин и захар. Изследванията показват, че добавките на кофеин в енергийните напитки повишават кръвното налягане и ускоряват сърдечния ритъм.

Тяхното действие стимулира процесите, които при нормален физиологичен процес предизвикват по-силна секреция на хормона епинефрин в организма. След доза от повече от 200 милиграма сърцето може да премине в аритмия и тахикардия.

Тези напитки оказват лошо въздействие и върху артериите, като засилват процеса на калциране. Повишените количества захар в напитките са изключително опасни, защото сладката "храна", приета по този начин, изобщо не дава усещане за ситост.

Ето защо е по-добре да изядете дори една кифла със сладко за закуска, отколкото да пиете енергийна напитка. Излагането на органите на такива количества захар води до затлъстяване и омазняване на черния дроб.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay