Каква е ползата от следобедния сън?

Вижте по колко време е най-добре да спите денем?

Каква е ползата от следобедния сън?

През седмицата сме по цял ден на работа и няма как да полегнем, дори и да искаме, за малко да поспим. Но в почивните дни спокойно можете да го направите. Това ще подобри и състоянието на организма Ви. Вижте как.

Ако спите между 10 и 20 минути - Това ще подобри вашата продуктивност, ще съхрани вашата свежест и енергия през целия ден, ще подобри настроението ви. Според изследване на учени от университета в Бъркли толкова време е достатъчно на организма, за да възстанови силите си.

30 минутен сън - Той изобщо не е толкова полезен, колкото двайсетминутния. Дори е възможно да се чувствате по-зле след събуждане от него.

1 час сън - Много полезно е да отделяте час за спане през деня. Това ще ви направи по-концентрирани и ще можете да запомняте много по-лесно нещата. Ще можете да взимате много по-адекватно и бързо решения и да се справяте по-добре с работата си. 

Час и половина сън - След тази заслужена почивка, организмът Ви ще се чувства като нов. Ще кипите от енергия, ще подобрите паметта си, ще се чувствате страхотно. Още повече, ако не сте си доспивали през седмицата през нощта, то си подарете този 90-минутен сън.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay