Кратък сутрешен наръчник за намръщени поспаланковци

Дори поспаливците могат да се насладят на сутринта

Кратък сутрешен наръчник за намръщени поспаланковци

Повечето хора обичат да си поспиват и имат сериозни проблеми с ранното ставане в делнични дни. Вместо да се тормозите, че всяка сутрин се мотаете и сте изключително разсеяни, прочетете настоящия текст. В него са събрани няколко съвета, които ще ви помогнат да започвате дните си по много по-приятен начин, отколкото досега.

Без бързане и без стрес
Замисляли сте се, че вие сте си виновни за напрежението, което изпитвате всяка сутрин, закъснявайки за работа? Отлагате три пъти алармата преди да станете, а след това целият свят ви е крив. Тичате с чаша кафе в ръка и псувате наум всеки, изпречил се на пътя ви.

Гарантираме ви, че ако станете един час по-рано, денят ви ще започне по осезаемо по-различен начин. Ще имате време да се разсъните, да поемете дълбоко въздух, да изпиете чаша топло, ароматно и домашно кафе, след което да се облечете на спокойствие и да излезете тъкмо навреме.

Сложете си напомняне, че този ден ще бъде страхотен
Алармата на модерните телефони позволява въвеждането на напомняне. Този надпис е първото нещо, което сънените ви очи ще видят, така че бихте могли да си повлияете на подсъзнателно равнище.

Положителното послание ще достигне до мозъка ви и ще го мотивира още преди да се е събудил. Възползвайте се от възможността да направите първата стъпка към доброто настроение, докато все още се излежавате в уютното легло.

Сутрешният секс е задължителен!
Или поне - препоръчителен. Получаването на оргазъм увеличава неколкократно количествата на ендорфин в организма ви. Ако стартирате по този начин деня си, ще приемате всичко много по-леко. Огромните нива на щастие, които ще изпитате сутринта, вероятно ще се запазят през целия ден, така че усмивката няма да слиза от лицето ви. И само вие ще си знаете защо.

Вдишайте дълбоко свеж въздух
Вероятно първото нещо, което правите сутрин, е да се доберете до кухнята с притворени очи и да сложите вода за кафе. Е, второто нещо, което би трябвало да правите сутрин, е да излезете на терасата и да вдишате дълбоко няколко пъти.

Усетете аромата на сънената природа, чуйте песента на птичките и позволете на слънчевите лъчи да погалят кожата ви. Свежият утринен въздух ще ви ободри на мига и ще усетите несравним прилив на енергия. Протегнете се, не си спестявайте прозявките и се разтъпечете. След този кратък ритуал денят ви може да започне на пълни обороти.

Движение за добро настроение
Не си мислете, че е абсолютно задължително да тичате по 5 километра всяка сутрин, за да се чувствате добре. Достатъчно е да практикувате малко йога у дома или други лесни и кратки упражнения, които ще раздвижат заспалото ви тяло.

Дори взимането на душ, придружено с песни и танци, би свършило работа - единствената цел на това занимание е да подскажете на тялото си, че вече не е в леглото, колкото и да не му се вярва.

Закуска, от която има полза
Колкото и заети да си мислите, че сте, намерете време за здравословна закуска. В това число не влиза хамбургерът, изяден на крак. Хапнете нещо вкусно и хранително - може още предишната вечер да предвидите ябълка, кисело мляко или овесени ядки, които да консумирате сутринта без да се суетите излишно.

Нахранете и мозъка си
Ако разполагате с малко повече време от средностатистическия човек, започнете деня си с книга. Вместо да се втурвате да четете мейли и да следите новостите във Facebook, се гмурнете във вълнуващия свят на някой роман.

Мозъкът ви ще бъде благодарен - все пак и той има нужда от закуска. В замяна през следващите 12 часа ще подходи много по-адекватно към всички останали задачи, които планирате да му поставите. Звучи честно, нали?

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay