Най-ценните съвети за месечния цикъл на едно място

Съвети за дните, в които комфортът и доброто настроение са далеч от нас

Най-ценните съвети за месечния цикъл на едно място

Всички ние знаем колко е важно да сме сред нашите приятели, да бъдем заобиколени от тези, които обичаме и да се чувстваме наистина добре заедно.

За съжаление, има дни, когато комфортът и доброто настроение са далеч от нас. Дни, в които не можем да се отървем от притеснения и това ни пречи да се чувстваме добре със себе си и с тези около нас.

Близостта с останалите и особено с приятелите може да намали дискомфорта, притеснението и стреса, с които се сблъскват повечето жени по време на менструацията. Освен това, специалните моменти със скъпи за нас хора единствено заздравяват приятелството ни, затова трябва да се възползваме колкото се може повече от тези мигове!

Най-ценните съвети за месечния цикъл на едно мястоЕто защо новите Always Ultra сега предлагат до 100% защита срещу протичане и 0% нежелана миризма. Целта е да се чувствате комфортно със себе си и околните, без никакви грижи.

Комбинирането на сигурната защита на Always с новата неутрализираща миризмите технология в новите дамски превръзки Always Ultra предлага ново ниво на сигурна дамска защита. Те ни позволяват да се чувстваме свежи, близки и уверени.

1. Как да избегнем дискомфорта по време на месечния цикъл?

Ели Павлова, гинеколог:
Редовният менструален цикъл и ежемесечните кръвотечения при жената са нормален физиологичен процес и израз на доброто състояние и правилното функциониране на ендокринната и репродуктивната система.

Не може да се отмине факта, че доста жени изпитват физически дискомфорт по време на менструацията, освен това настъпват промени в настроението и концентрацията. Всичко това води до нарушение на самочувствието на жената.

На първо място бих отбелязала, че говорим за нормален менструален цикъл, тъй като всяко патологично отклонение би трябвало да бъде консултирано от специалист акушер-гинеколог.

Макар че рядко споделят това с лекар, част от тревожността на жените се дължи и на факта, че ежемесечното състояние изисква повишено внимание към интимната хигиена, което не винаги е възможно на работното място, в училище, на плажа. Така че, първата стъпка към преодоляване на дискомфорта по време на месечния цикъл е добрата интимна хигиена и сигурната защита.

Ивета Бургаджиева, психолог:
Месечният цикъл и предхождащите го дни са стресово преживяване за повечето млади момичета, особено в началото. Дискомфортът е както на физическо, така и на емоционално ниво, заради промяната в нивото на хормоните. Когато знаем причината за лошото настроение или раздразнението си, е по-лесно да се справим с него. Затова е добре момичето да е наясно, че всеки месец предстои такъв момент.

Много от младите дами се притесняват също от миризмата, затова добрата хигиена и използването на подходящи превръзки са важен елемент от физическия комфорт през този период. Always Ultra са подходящи превръзки именно за младите момичета, които биха искали постоянно да бъдат близо до любимите си приятелки.

Най-ценните съвети за месечния цикъл на едно място

2. Как да превърнем "онези" дни от месеца във време, на което можем да се наслаждаваме свободно?

Ивета Бургаджиева, психолог:
В миналото появата на първия месечен цикъл се е празнувала със специални ритуали, чиято основна цел е момичето да се подготви за превръщането си в жена. Това е помагало на младите момичета не само да приемат месечния цикъл като естествена проява на женската си природа, но и да се научат да се чувстват добре в тялото си и да се гордеят с различните прояви на женствеността си.

Днес този важен етап от живота на всяка жена е омаловажен до няколкодневно неразположение всеки месец. Бих посъветвала всички млади момичета и жени да се опитат да погледнат от друга гледна точка месечния си цикъл. Това ще им позволи да преживяват тези периоди по-лесно.

3. Защо е важно в този период да се намали физическото натоварване?

Ели Павлова, гинеколог:
При някои жени дните преди менструацията, както и самият период на кървене, се съпътстват от неприятни симптоми като дискомфорт, болка, отпадналост, напрежение, задръжка на течности. Ежедневните физически натоварвания по време на месечния цикъл, по правило, не се отразяват на количеството отделена менструална кръв, което може би тревожи повечето жени.

Смятам, че единственото условие една жена да се занимава със спорт и леки тренировки е тя да се чувства комфортно и в добра кондиция. Разбира се, трябва да се избягват силови напрежения, както и напрягане на коремната стена, тъй като това може да предизвика отделяне на повече кръв по време на самото натоварване, а оттам и неприятни усещания, свързани с личната хигиена, и то често пъти на обществени места. Но това не променя общото количество за конкретния цикъл.

Умереното натоварване не носи допълнително рискове за здравето. Затова съветът ми е жените да се вслушват в сигналите на тялото си. Ако се чувстват добре, възможно е да спортуват и единствено остава правилото за добра интимна хигиена.

4. Защо е важно жените да се чувстват спокойни и сигурни всеки ден от месеца?

Ивета Бургаджиева, психолог:
Поради динамичното ѝ ежедневие, за съвременната жена е важно да се чувства в добра форма всеки ден. Усещането за физически и емоционален комфорт увеличава нейната увереност, че може да се справи с предизвикателствата пред себе си. По този начин тя настройва тялото и ума си на една вълна и така успява да постигне резултатите, които желае. Когато една жена се чувства добре в кожата си и преживява телесен комфорт, това е видимо за всички около нея.

5. Кое е най-доброто средство за интимна хигиена при месечно неразположение?

Ели Павлова, гинеколог:
Има много продукти и специализирани средства за интимна хигиена на пазара: превръзки, тампони, кърпички, измивни средства. Важно е средството да бъде добре подбрано и, разбира се, да бъде специализирано. Най-доброто средство... Труден въпрос! Това, с което жената се чувства най-добре и защитена.

Ако намирате този материал за полезен, станете част от фейсбук страницата "Между момичета"!

24 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



17
Не е посочен 09.10.2013|17:18
"Не може да се отмине факта, че доста жени изпитват физически дискомфорт по време на менструацията" - дискомфорт е твърде меко казано в този случай
16
Не е посочен 01.10.2013|17:55
Но няма съвети за гадната болка, която те побърква.
15
Не е посочен 01.10.2013|15:02
Това са наистина полезни съвети, трябва да ни се напомнят тия работи от специалисти!
14
Не е посочен 01.10.2013|14:31
Никак не ни е лесно да се контролираме в тези дни от месеца. Аз лично постоянно съм гладна и крива.
13
Не е посочен 01.10.2013|14:12
Нямам нужда от съвети само от спокойствие в тези дни!
12
Не е посочен 01.10.2013|08:49
Само, че няма жена, която да не ги знае тези неща.
11
Не е посочен 30.09.2013|19:48
Нищо не научих ново.
10
Не е посочен 30.09.2013|18:46
Силно казано!
9
Не е посочен 30.09.2013|18:18
Добра реклама на превръзките.
8
Не е посочен 30.09.2013|16:16
Пълни глупости! Всички говорят за средствата за интимна хигиена, е ползваме такива, къде без тях... Кажете нещо, което не знаем!
7
Не е посочен 30.09.2013|15:31
Слушайте момичета и си записвайте.
6
Не е посочен 30.09.2013|14:15
Кажете ми кое е най-доброто срещу непоносимата болка?
5
Не е посочен 30.09.2013|12:42
Никак не ни е лесно през тези дни, какво да се прави, няма как да ни се размине.
4
Не е посочен 30.09.2013|12:27
Е, ние тези неща си ги знаем!
3
Не е посочен 30.09.2013|12:02
Аз пък не съм доволна от Олуейс. Никога не съм се чувствала комфортно с тях. Повече ми харесват Либрес и Белла.
2
Не е посочен 30.09.2013|11:50
Ах, какво да се прави, трябва да има реклама. Но аз и без това ползвам именно тези продукти.
1
Не е посочен 30.09.2013|10:54
Добра реклама на превръзките Олуейс, аз също ползвам превръзки на тази марка, но от по-евтиния вариант и съм доволна честно казано.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay