Нещата, които всяка жена трябва да знае за цезаровото сечение

Преди да реши да се подложи на него

Нещата, които всяка жена трябва да знае за цезаровото сечение

Всяка жена знае, че има два варианта на раждане - естествено и с цезарово сечение. Вторият начин е отъждествяван като по-лесен, но знаем ли действително всичко за него? Това е важен и отговорен избор, затова трябва да се направи информирано. Ние ще се опитаме да Ви дадем малко повече яснота по въпроса, но искаме да подчертаем дебело, че, ако след статията, продължавате да имате въпроси, е препоръчително, дори задължително, да се обърнете към професионално и компетентно мнение. Най-важното е да не се притеснявате да питате, защото Ваше право е да знаете!

Цезаровото сечение носи последици след себе си! - Доста жени го избират, защото било безболезнено, но всъщност възстановяването след него е доста по-трудно, отколкото след нормално раждане.  А след раждането детето иска внимание и грижи, които една майка, която е преживяла подобна операция, може много по-трудно да му даде.

Жените не знаят дали всичко е наред, докато не напуснат операционната зала. В този случай рискът не свършва с раждането на бебето. Както при всяка операция, така и тук, лекарите няма как да знаят дали всичко е наред, преди да е минало действието на анестезията. И още нещо: По време на цезаровото сечение майката е в съзнание -тя не чувства болка, но тя чувства цялото движение на бебето, докато излиза от нея, което е доста неприятно.

Освен това, когато една жена ражда с операция, при нея не се допускат близки и тя не може да усети радостния момент, в който детето излиза от нея. Може да е болезнено, но безспорно това е най-запомнящият се момент в живота на една жена.

Преценете кое раждане е най-подходящо за Вас! Ние се прекланяме пред всички жени, дали живот!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 18
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay