Днес ще ви предложим рецепта за една традиционна тайландска супа, която съдържа пилешко месо и кокосово мляко.
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
1 с. л. джинджифил
150 грама гъби
6 ч. пилешки бульон
1 консерва, около 400 мл, кокосово мляко
500 грама пилешки бутчета, обезкостени и нарязани на ситно
сокът от 1 лайм
5-6 с. л. олио
червен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте зехтина. Добавете джинджифила и гответе около 1 минута. След това добавете гъбите и гответе около 6-7 минути, докато омекнат.
Добавете бульона и кокосовото мляко и оставете да заври.
Добавете пилешкото месо и оставете да се готви около 15 минути.
Изключете котлона и добавете сока от лайм.
Затоплете олиото и запържете червения пипер в него. По същият начин, като за яйца по панагюрски.
Сервирайте, като добавите по 1 с. л. от олиото с червен пипер във всяка купичка.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |