Екстрактът от мента дава на този пай коледен вкус.
Необходими продукти:
За коричката:
24 броя бисквитки орео
1/4 ч. масло
За пълнежа:
1 1/2 ч. шоколадови копчета
1 1/2 ч. сметана
1 ч. л. ванилия
1 ч. л. екстракт от мента
натрошени коледни бастунчета за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Натрошете бисквитките на трохи, добавете маслото и разбъркайте. Изсипете сместа във форма за пай и притиснете към дъното. Печете 8 минути и оставете да се охлади напълно.
Направете пълнежа: Разтопете шоколадовите копчета и 1/2 чаша сметана в микровълновата фурна, като разбърквате от време на време. Оставете да достигне стайна температура.
Разбийте останалата 1 чаша сметана с миксера. Добавете ванилията и екстракта от мента и разбъркайте, след това прибавете към охладения шоколад. Разстелете муса равномерно върху охладената кора. Приберете в хладилник, докато стегне, за 3 часа или цяла нощ.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |