15 дни до Коледа: Шоколадов пай с мента

15 дни до Коледа: Шоколадов пай с мента

Екстрактът от мента дава на този пай коледен вкус. 

Необходими продукти: 

За коричката: 

24 броя бисквитки орео

1/4 ч. масло

За пълнежа:

1 1/2 ч. шоколадови копчета

1 1/2 ч. сметана

1 ч. л. ванилия 

1 ч. л. екстракт от мента

натрошени коледни бастунчета за декорация 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Натрошете бисквитките на трохи, добавете маслото и разбъркайте. Изсипете сместа във форма за пай и притиснете към дъното. Печете 8 минути и оставете да се охлади напълно. 

Направете пълнежа: Разтопете шоколадовите копчета и 1/2 чаша сметана в микровълновата фурна, като разбърквате от време на време. Оставете да достигне стайна температура. 

Разбийте останалата 1 чаша сметана с миксера. Добавете ванилията и екстракта от мента и разбъркайте, след това прибавете към охладения шоколад. Разстелете муса равномерно върху охладената кора. Приберете в хладилник, докато стегне, за 3 часа или цяла нощ.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay