Веган шоколадва торта

Веган шоколадва торта

Време е да подсладим понеделника с вкусна шоколадова торта! Дори няма да разберете, че в нея няма айца и други животински продукти!

Необходими продукти:

За блата:

3 ч.ч. универсално брашно

1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах

2 ч.л сода за хляб

1 ч.л. еспресо на прах

1 ч.л. сол

1 3/4 ч.ч. кафяв захар

2 ч.ч. прясно сварено кафе

2/3 ч.ч. растително масло

За глазурата:

1 1/2 ч.ч.веган масло

4 1/2 ч.ч. пудра захар 

1 ч.ч. неподсладено какао на прах

1/4 ч.л. еспресо на прах

1/4 ч.л. кошер сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса, покрийте две кръгли форми за торта с хартия за печене и ги намазнете.

В голяма купа смесете брашното, какаото на прах, содата за хляб, еспресото на прах и солта. В средна смесете кафявата захар, кафето и растителното масло.

Добавете мокрите съставки в купата със сухите съставки и разбийте, за да ги комбинирате. Разделете тестото между подготвените блатове и печете, докато клечка за зъби, поставена в центъра на, излезе чиста (33 до 35) минути. Оставете тортите да се охладят в тава за 15 минути, след което ги оставете да изстинат напълно върху решетка за 45 минути до един час.

Междувременно направете глазура: В голяма купа, с помощта на ръчен миксер, разбийте маслото, докато стане пухкаво. Добавете пудра захар и разбийте, докато се смесят, след това добавете какао на прах, еспресо на прах и сол. Разбийте до гладка смес.

Когато блатовете се охладят, поставете една торта върху чиния за сервиране и намажете дебел слой глазура отгоре. Отгоре покрийте с втори слой блат, след това намажете със сместа всички страни и отгоре.

Да ви е сладко!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay