Време е да подсладим понеделника с вкусна шоколадова торта! Дори няма да разберете, че в нея няма айца и други животински продукти!
Необходими продукти:
За блата:
3 ч.ч. универсално брашно
1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах
2 ч.л сода за хляб
1 ч.л. еспресо на прах
1 ч.л. сол
1 3/4 ч.ч. кафяв захар
2 ч.ч. прясно сварено кафе
2/3 ч.ч. растително масло
За глазурата:
1 1/2 ч.ч.веган масло
4 1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. неподсладено какао на прах
1/4 ч.л. еспресо на прах
1/4 ч.л. кошер сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса, покрийте две кръгли форми за торта с хартия за печене и ги намазнете.
В голяма купа смесете брашното, какаото на прах, содата за хляб, еспресото на прах и солта. В средна смесете кафявата захар, кафето и растителното масло.
Добавете мокрите съставки в купата със сухите съставки и разбийте, за да ги комбинирате. Разделете тестото между подготвените блатове и печете, докато клечка за зъби, поставена в центъра на, излезе чиста (33 до 35) минути. Оставете тортите да се охладят в тава за 15 минути, след което ги оставете да изстинат напълно върху решетка за 45 минути до един час.
Междувременно направете глазура: В голяма купа, с помощта на ръчен миксер, разбийте маслото, докато стане пухкаво. Добавете пудра захар и разбийте, докато се смесят, след това добавете какао на прах, еспресо на прах и сол. Разбийте до гладка смес.
Когато блатовете се охладят, поставете една торта върху чиния за сервиране и намажете дебел слой глазура отгоре. Отгоре покрийте с втори слой блат, след това намажете със сместа всички страни и отгоре.
Да ви е сладко!
0 | 0 |