Постни пълнени чушки с булгур

Постни пълнени чушки с булгур

Булгурът е чудесна алтернатива на широко разпространения бял ориз, който употребяваме в почти всяко второ ястие на българската трапеза. Той е богат на множество фибри, които спомагат храносмилането и също така е наситен с витамини, от които преобладаваа тези от група В (В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9), витамини Е, К, бета-каротин, микроелементи (фосфор, желязо, селен, мед, цинк, манган, калий, натрий, калций).

Защо да не го опитате следващият път, когато ви се приядат постни пълнени чушки?

Необходими съставки:

6-7 броя чушки

1 ч.ч. булгур

Глава лук

1 бр. голям морков

Сол и пипер на вкус

Ронена чубрица, по избор

Олио

Начин на приготвяне:

Подгответе чушките като остраните дръжките и вътрешността със семките. Изплакнете и оставете настрана.

Подгответе тигана с олио и г поставете на средна степен на котлона. През това време нарежете на ситно моркова и го добавете, след като мазнината вече е загряла достатъчно. Наситнете и лука, след това го добавете към моркова.

Идва време да прибавите и измитият и отцеден булгур в тигана. Разбъркайте го, така че да се смеси със зеленчуците. Овкусете с подправките и разбъркайте отново.

След като плънката е готова, напълнете с нея чушките и ги подредете в намазнена с малко олио тава. Налейте 200-300 мл вода и печете на 180 градуса за около 40-45 минути, докато булгурът омекне напълно.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay