Как да си направим така популярното тиквено лате у дома?

В момента, в който настъпи есента, незабавно се отправяме към популярните вериги кафенета, за да се насладим на любимото тиквено лате. Тази напитка е истинска есен в чаша и ни се иска да ѝ се наслаждаваме постоянно. Защо тогава да не опитаме да я приготвим съвсем сами у дома? Оказва се, че не е чак толкова трудно, а отделеното време наистина си заслужава. Пък и няма нищо по-хубаво от домашно приготвените напитки, защото винаги знаем какви точно съставки сме употребили.

Как да си направим така популярното тиквено лате у дома?

Ето какво ще ви бъде необходимо:

Мляко (можете да използвате и алтернативно мляко от ядки или соя)

Пюре от тиква (можете да го закупите или да го приготвите сами). За да подсилите вкуса и аромата на купеното пюре, задушете го за няколко минути в тенджерка с капак, докато малка част от количеството изври.

Захар (с кафява захар или мед ароматът става още по-наситен.)

Смес от подправки - ванилия, цейлонска канела, джинджифил и индийско орехче)

Топло или студено кафе (в кафенетата обикновено се използва еспресо)

Начин на приготвяне:

Започнете, като загреете млякото и тиквеното пюре в съд на котлона. Добавете захарта, подправките и ваниловия екстракт или ванилията на прах. Ако разполагате с ванилия от шушулка - още по-добре.

След това смесете тиквената смес с кафето. Разпределете го в две чаши и по желание добавете бита сметана. поръсете с малко канела за добавяне финален щрих. толкова е лесно и няма нужда да се редим на опашка в кафенето.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay