Тази лазаня с тиква се приготвя лесно, съдържа прости съставки и е страхотна за една уютна есенна вечеря вкъщи. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
2 ч. сос Бешамел
Тиква, нарязана на тънки парчета, наподобяващи кори за лазаня, около 12 броя
250 грама гъби
1 глава лук, нарязан
2 с. л. масло
125 кашкавал, настърган
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте малко масло в един тиган и запържете лука за около 5 минути. След това добавете гъбите и ги задушете за около 5-6 минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Вземете тавичка, подходяща за лазанята. Сложете на дъното малко сос Бешамел.
Наредете кори от тиква, още сос Бешамел, слой от гъбите и отново кори. Редувайте продуктите, докато свършат. Накрая поръсете с настъргания кашкавал.
Печете на 200 градуса, около 45 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |