Супата от праз е типично зимно първо ястие, много просто за пресъздаване, но в същото време много вкусно.
Празът е зимен зеленчук, който съдържат много минерални соли (желязо, магнезий, калций и калий), много фибри и витамини А и С.
Те предотвратяват сърдечно-съдови заболявания и намаляват лошия холестерол. Витамин Е, открит в праза, е съюзник на младостта и еластичността на кожата.
За да приготвите тази наистина проста рецепта, се нуждаете само от две основни съставки. Опитайте тази проста, здравословна и евтина рецепта, която не може да разочарова.
1. Обелете праза и нарежете на филийки.
Обелете 2 средно големи праза, включително зелената част, и ги нарежете на кръгчета.
2. Пригответе картофите
Пригответе 2 средно големи картофа, обелете ги и ги нарежете на парчета с горе долу еднакъв размер.
3. Задушете праза
Задушете праза със сол в масло или екстра върджин зехтин. След няколко минути добавете нарязаните картофи и водата.
4. Добавете вода или зеленчуков бульон.
Добавете около 700 мл вода или зеленчуков бульон, покрийте с капак и гответе на слаб огън за около 10-15 минути, докато картофите омекнат.
5. Пасирайте
Накрая добавете смлян черен пипер и пасирайте с блендер, докато получите гладка смес без бучки. Ако е твърде гъста, добавете още малко вода (или зеленчуков бульон).
2 | 0 |