Детето се учи да говори от рождението си

Говорете му, за да проговори

Детето се учи да говори от рождението си

Децата започват да градят своите езикови умения от първия си ден на белия свят. Постиженията им в тази сфера зависят до голяма степен от родителите, тъй като те са основният пример за подражание на малките.

 

Много проучвания сочат, че новородените започват да различават отделните звуци около двадесет и четвъртата си седмица. По-късно те започват да използват свой език, който включва чутите звуци, обвързани със съответните емоции на околните – бебето прави връзка на подсъзнателно равнище между интонация и реакция.

 

Едно дете разбира значението на отделни думи, много преди да е в състояние да ги изговори. Това се случва по-бързо, ако родителите му говорят с него нормално, още когато е малко. Всякакви разглезени фрази и престорени думи вредят на езиковите умения на малкото.

 

Първоначално езикът, обвързан с емоции, се появява на лицето на едно дете. То започва да "говори" с мимики, и чак тогава – с думи. По този начин ясно изразява основни положения на духа, като дискомфорт и удовлетворение. Може да ускорите процеса на учене, ако наблягате върху начина, по който произнасяте думите, и подкрепяте емоциите си с жестове и мимики. Детето ще започне да отделя внимание на определени словосъчетания, които съответстват на вече познати за него емоции.

 

Постарайте се да изградите езикова среда на високо ниво, за да предразположите детето си съм учене. Ако мълчите, или пък общувате само в краен случай, то никога няма да проговори свободно.  

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay