Три престъпления срещу кожата на лицето

Три престъпления срещу кожата

Всички ние сме били виновни, някога в живота си, за извършването на грях спрямо косата или ноктите си, а най-често - срещу кожата на лицето.

 

Истината е, че като я подлагаме на различни манипулации, често си мислим, че правим добро за нежната кожа на лицето, но всъщност се оказва, че ѝ вредим много и това ще се отрази в бъдеще.

 

Ето и най-често срещаните домашни процедури, с които сами "наказваме" кожата си и я обричаме на преждевременно остаряване. 

 

Прекалена ексфолиация: да, безспорно ексфолирането на кожата от време на време е полезно, дори необходимо, но имайте предвид, че прекаляването с тази процедура може да навреди повече на кожата ви, отколкото да ѝ помогне.

 

При ексфолиация, от кожата се премахват всички мъртви клетки, но това може да се обърне срещу вас, защото така лицето ви става по-чувствително към слънцето, ваши любими продукти и други вредни, външни фактори.

 

Колко много обаче, е много? През лятото 2 до 3 пъти седмично, съветват дерматолози. През зимата, за сметка на това, е добре да се придържате към 1 път седмично, за да не пресушите кожата си. 

 

Прекалена хидратация: намазването на лицето с лосион или крем, особено през зимата, е добре за кожата ви, нали? Не задължително. Според дерматолози, прекаленото хидратиране може да навреди много на лицето като причини милиуми – малки бели петна, които се формират, когато мъртвата кожа е в капан на епидермиса. Най-добре попитайте в някоя аптека за възможно най-лекия и свеж крем за хидратиране на нормална кожа.

 

Самопочиствате си лицето: няма нищо по-неприятно от това да се разхождаш с пъпка на лицето, но собственоръчното премахване не е решение. Обикновено то води до неприятни белези, инфекции, а понякога дори и до спукани кръвоносни съдове. 

 

Вместо да стискате кожата си, направете лечение с кремове и лекарства, които са на основата на бензил пероксид и салицилова киселина. Ако сметнете, че е наложително дадена пъпка да бъде премахната веднага - най-добре използвайте топла кърпа или компрес, за да помогнете на замърсяването, което я е причинило, най-бързо да излезе на повърхността.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay