8-те забавни отличителни черти на българката

Гордейте се с потеклото си!

8-те забавни отличителни черти на българката

Българските жени приличат на всички останали дами по света. Ние учим, работим, създаваме семейства, мечтаем и творим. Но българската жена притежава едно отличително качество - неповторим, а понякога и непоправим български дух!

Той ни прави силни и смели, непреклонни и борбени. Той ни носи и типично балканския манталитет, на който невинаги трябва да се гледа с лошо око. Нравът на българката е малко бурен, понякога забавен, но винаги толкова умилително сладък.

Подбрали сме едни от най-забавните и шантави неща, които българките правят от време на време. Може да сме люти, може да сме странни, може и понякога да сме смешни, но винаги сме истински! Проверете дали и вие не отговаряте на някоя от изброените характеристики…

1. Българката е внимателна
Тя почти винаги благодари на шофьорите, когато я пуснат да премине по пешеходната пътека. Нищо, че е в пълното си право да пресече спокойно по нея.

В нашата държава правилата се превръщат в привилегии, а законите - в препоръки. Българката знае това много добре и не обича да рискува.

8-те забавни отличителни черти на българката

2. Българката е гостоприемна
Тя никога няма да остави гостите си гладни. По-вероятно е да преядат и да качат три килограма, отколкото да си тръгнат от дома ѝ, без да опитат нейната баница, свинско със зеле и току-що приготвения крем карамел. А окажете ли се на гости на българска баба - пригответе се за истински кулинарен маратон!

3. Българката спазва международни стандарти
Тя ще направи всичко за своя гост. Тя не само ще извади на масата пред вас съдържанието на хладилника, а ще ви обгрижи по-внимателно и от 5-звезден хотел на Малдивите. Ще ви даде най-удобната възглавница, най-меките завивки и непрестанно ще ви пита дали не ви трябва още нещо.

4. Българката е учтива
Тя изпраща госта си с фразата "Извинявай, ако има нещо” и "Пак заповядай”, независимо дали си бил най-желаният или най-досадният посетител в дома ѝ.

8-те забавни отличителни черти на българката

5. Българката има силен характер
Тя е "корава и люта". Не е някоя превзета французойка. Може да пие наравно с момчетата и да играе на белот с тях до сутринта. Може да гледа Световното по футбол и да обсъжда съдийски решения. Но всичко това, стига да иска. А тя си има характер и невинаги е благосклонна!

6. Българката е супергерой
Коя друга дама ще може да се справя с толкова неуредици едновременно? Германките едва ли карат по такива разбити пътища. Не ми се вярва ходенето на токчета през зимата да се превръща в супер-гигантски слалом за норвежките жени. А дали в Англия майките се редят денонощно на опашки, за да запишат децата си в детска градина или училище?

8-те забавни отличителни черти на българката

7. Българката е чудесна домакиня
Тя не се страхува от храната. Няма да има нищо против да хапне едно апетитно шкембе за отскок. Таратор с чесънче, люти чушки, скара, бира, домашна ракия - българката е "наш човек” и няма да се лиши от традиционните ни вкусотии за нищо на света!

8. Българката е красива!
Всички казват, че тя е сред най-привлекателните жени в света и ние потвърждаваме с две ръце, че е така. Защото българката, както и всяка друга жена по света, е красива не само външно, но и вътрешно!

Ако статията ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay