Българка е била българин и говори свободно за това

Какво правите ако не харесвате някоя част от тялото си - променяте я. А ако се чувствате, сякаш сте в чужда кожа? Една смела личност споделя пътя на визуалната си промяна от момче в жена и гордо заявява "Щастлива съм!".

Дени Лазаро е на 27, руса и живее извън България. Определя се като артистична личност, занимавала се е с музика, сега се издържа сама. Да, тя наистина съществува, но има малка тайна - Тя преди е била Той. 

Как се чувстваше и кога осъзна, че не усещаш тялото си комфортно?

Това е нещо, с което или се раждаш, или просто го нямаш. Говоря за случая, в който се прибягва до смяна на пола, както в моя. Има много гей, много бисексуални, които може във времето да го осъзнаят. Докато в моя случай, на смяна на пола, психолозите и лекарите казват, че това е хормонална война, в която женските хормони побеждават.

Каква беше първата корекция, която си направи?
Започнах с обезкосмяването и шейк от хормони. Това е много важно за една такава промяна. След това постепенно започват и други леки процедури, никак не е лесно и не е безболезнено.

Колко време ти отне да постигнеш сегашния си външен вид?
Отне ми 4 години. Иска се много търпение, много постоянство, много желание и никакво разочарование, защото тогава става много бавно.

Имаше ли ясна визия как искаш да изглеждаш и ако да - постигна ли я?
Няма перфектни хора. Всички искаме да бъдем все по-добри и по-добри. Много харесвам сегашния си вид и се старая да го поддържам. Виждам, че и хората смятат така и това много ме радва.

Винаги съм правила нещата, както искам аз, не както биха искали хората – живея за себе си и семейството ми. Да живееш за хорското мнение е глупаво, винаги ще има хора, на които няма да им харесваш. Именно затова е важно да постигнеш собственото си вътрешно спокойствие – тогава ще се чувстваш добре.

Българка е била българин и говори свободно за товаПодкрепи ли те семейството?
Да, разбира се, за мен беше много важно точно това – да ме разберат близките ми хора, винаги човек се стреми към това да бъде разбран от близките си хора! Аз винаги съм имала подкрепата и обичта на близките си.


Как се отнесе обществото и каква беше неговата роля в тази промяна?
Смея да твърдя, че ме приемат много по-добре сега, отколкото преди. Хората не харесват показността на гей обществото. Всеки има право да прави и да изглежда, каквото и както му харесва, има право да бъде себе си.

Хем всички говорим колко харесваме хората, които са себе си, хем обвиняват гей обществото, че демонстрира същността си. Аз никога не съм имала проблеми с околните, за което съм благодарна. Сега виждам, че 99% от хората нямат проблем с това каква съм и каква съм била.

Имаше ли приятели в този период, хора, които да бъдат до теб?
Да, аз винаги съм подбирала приятелите си с много голям респект. Много е важно приятелят ти да е Приятел, а не познат за маса.

Приятел наричам само човека, който е винаги до мен, не издава тайните ми, идва, когато имам нужда и винаги помага дори и с невъзможното. Обича те като своя кръв. Това е приятел, всички други са просто познати – хора, които минават в живота ти и си заминават, толкова бързо, колкото изпиваш една текила.

Имаш ли човек до себе си в момента?
Не, много съм станала предпазлива, плаша се. Много съм била наранявана в живота си и съм се научила да имам едно на ум за всеки, всички и всичко. Знам, че някой ден ще намеря истинския човек. Старата поговорка "За всеки влак си има пътници." е много вярна. Имам много ухажори, много обожатели; хора, които ме засипват с комплименти и подаръци, но все нещо не им достига да бъдат истински с мен и да ме обикнат.

Подаръците си ги купувам и сама. Харесва ми да получавам, разбира се, но не смятам, че не е най-важното в началото на една връзка!

Сега не живееш в родината си. България ли те прогони или Гърция те привлече?
Гърция ме е привличала винаги с кухнята си, сезоните и невероятния климат, невероятните хора, невероятните мъже. Като българските няма, разбира се! Всичко тук ми харесва, дори често се шегувам, че в предишния си живот съм била гръцка богиня. Затова обичам Гърция точно толкова, колкото и родната ми България.

В България ме отблъсна само шоу бизнеса, с който се занимавах, умори ме докрай. Писна ми от лицемерие, лъжи, използвачи и т.н. На дъното нямаш никого, на върха всеки се лепи за теб – нещо подобно видях в България. Бях певица, имах много приятели, познати. След това изпаднах в една голяма дупка, в която падах сама. Всички "приятели" бяха пуснали ръката ми и падах сама. Единствено един човек беше до мен.

Това донякъде беше причината, по която напуснах България и не съжалявам дори и за секунда. Признавам си – България ми липсва всеки ден. Там остана единстеният и най-близък приятел – майка ми. Много от приятелите и познатите, с които сме излизали и сме си изкарвали добре по заведения, ми гостуват в Атина. Вратите на дома ми са винаги отворени за моите близки и хора, които уважавам и ценя.

Прибираш ли се с желание в България и срещаш ли се със стари приятели?
Да, идвам си, но рядко - имам много ангажименти. Имам бутик за обувки, снимам се постоянно в реклами, отскоро започна и радиопредаването ми "Lаmsi” ("Блясък"). Имам страшно много работа, постоянно тичам, но гледам да се прибирам два пъти годишно и винаги си изкарвам невероятно.

Щастлива ли си?
Щастлива съм, че съм успяла, но съм самотна. Всичко постигнах сама и най-вече станах жена - нещо, което исках години наред. Щастлива съм, защото лека-полека постигам повечето си мечти, но съм самотна – сама се радвам на тези постижения, за жалост, е така.


Българка е била българин и говори свободно за това

Винаги ще се гордея с това, което съм постигнала и извоювала. Победих много вътрешни страхове, преборих се с много трудности и минах много пъти през малък Ад. Не съжалявам за нищо от това, което съм направила, макар и грешно. Не осъждам решенията си – това е съдба и никога не знаем какво ни чака, както и как ще постъпим, за да я променим.

Винаги трябва да гоним целите си със зъби и нокти, да слушаме само вътрешния си глас и сърцето си, защото за решенията свързани с живота и бъдещето ни, отговаряме само и единствено ние, дори и семействата ни. Всеки се ражда със своя път. Раждаме се сами, сами и си отиваме. Нека поне щом е така, да бъдем щастливи.

Животът е кратък, живейте го както искате, защото когато се обърнете един ден, той ще е изтекъл между пръстите ви и ще започнете да съжаляваме за изгубените години. РЕШЕНИЕ – нещо, което води живота или към по-добро, или лошо. Винаги взимайте решението, за което ви подсказва сърцето, без да мислите за последствията. Последствия винаги има, затова просто слушайте сърцето си. Така направих аз.

Бъдете здрави, щастливи и обичайте без значение какво, кого и как. Просто бъдете обичливи, бъдете по-добри, приемайте различните хора, защото всеки човек има право да бъде, каквото иска – аз и вие самите.

Оставете хората да си живеят живота, както смятат за добре. Те не ви пречат , не се бъркат във вашите решения и не влияят на вашия живот. Обичайте характера, а не сексуалната ориентация – човек бива ценен по качествата, а не по сексуалните предпочитания. Целувам ви и ви желая хубаво и весело лято!

За да четете още интересни интервюта присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

559 28
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



59
Не е посочен 17.06.2013|19:02
хахаха това ли му викаш ти кураж ... да си смениш пола. За мен това са болни хора. Ние сме родени такива- мъж/жена и за какво трябва да го променяме. Нещо определено им куца на тия хора в главата. И разбира се, че ще се чувства самотна. Аз още не мога да си представя как ще си намери човек до себе си. Ненормални изгъзици от 21 век !!! Как може да подкрепяте и да му казвате кураж на това ...
58
Не е посочен 17.06.2013|14:02
Всичките вие с негативните коментари сте просто едни комплексирани и душевно бедни хора ! Евала на момичето за всичко което е постигнала сама !
57
Не е посочен 08.06.2013|13:23
красива е! Щом така е щастлива няма нищо лошо в това. Животът си е неин и никой няма право да я съди за решенията и.
56
Не е посочен 16.05.2013|19:08
Защо,да не е нормално. Какво ти изглежда ненормалното ? щом не се чувства добре като мъж,защо пък да не стане жена. Така както ти вземаш своите решения и ги приемаш за нормални,това е направила и тя. Не е важно дали ви се нравят или не,твоите решения също могат да изглеждат ненормални на някого,но това не означава,че са неправилни
55
Не е посочен 16.05.2013|19:07
защо да е сбъркана сексуалната и ориентация,кои е казал коя сексуална ориентация е правилна и коя не,някой хора могат да кажат същото за твоята ориентация. А и не забравяй,че сексуалната ориентация е нещо с което се раждаш а не което сам избираш. Бог ни е създал такива каквито сме
54
Не е посочен 15.05.2013|15:50
Добре изглежда наистина, но всичко около нея е странно.
53
Не е посочен 15.05.2013|15:27
ми защо не
52
Не е посочен 15.05.2013|10:49
каквото и да говорим, не е нормално това
51
Не е посочен 14.05.2013|19:05
Не можеш да разбереш, че тази жена се е трансформирала от мъж .
50
Не е посочен 14.05.2013|16:11
Не мога да отрека, че изглежда добре.
49
Не е посочен 14.05.2013|15:28
На някои снимки наистина изглежда много добре, но по-важното е как тя самата се чувства. Очевидно е щастлива от живота си и е успяла да се реализира.
48
Не е посочен 14.05.2013|14:27
ами като я/го радва,така да бъде :Р
47
Не е посочен 14.05.2013|14:07
Евала, че говори толкова открито за това и не се притеснява да разкаже не просто историята си, но и да покаже лицето си. Хората много често съдят, без да разбират.
46
Не е посочен 14.05.2013|11:53
Майко, майчице....това нещо е било мъж някога...малко ми е трудно да го повярвам, но се доверявам на вас, приятели.
45
Не е посочен 13.05.2013|22:10
Това е извратена работа за мен, като си мъж бъди мъж и то на място!
44
Не е посочен 13.05.2013|22:05
Аз не мога да го приема за нормално.
43
Не е посочен 13.05.2013|22:02
Като се загледаш в лицето си личи, че е мъж.
42
Не е посочен 13.05.2013|19:58
ее, много рязко!
41
Не е посочен 13.05.2013|19:48
Само в ръцете личи малко, но не бих предположила.
40
Не е посочен 13.05.2013|19:26
Добре, защо ни занимавате с глупости?
39
Не е посочен 13.05.2013|19:11
Никого не кефи!
38
Не е посочен 13.05.2013|19:10
Да й имам именцето на тази...
37
Не е посочен 13.05.2013|16:39
Прекалила е с устните според мен. Женската структура е много по-женствена също, това няма как да се заличи...
36
Не е посочен 13.05.2013|16:39
Трудно е за всички ни да ги разберем. Може би само техните себеподобни ги разбриат.
35
Не е посочен 13.05.2013|16:38
Мдам, личи си, ама до тука позволява съвременната медицина преобразяване;)
34
Не е посочен 13.05.2013|16:37
За едно е много прав/а - човек не трябва да живее за чуждото одобрение, ако намери вътрешен мир, няма от какво да се притеснява. Винаги ще има някой който да те харесва или не.
33
Не е посочен 13.05.2013|16:36
За мен това са хора с психични отклонения. Не си го обеснявам по друг начин. Макар, че няма как и те да ни го обеснят. Дали е само въпрос на хормонален дисбаланс или и на психика, няма как да сме сигурни?
32
Не е посочен 13.05.2013|16:35
Така е, всеки има право да бъде това, което иска. Но да е готов да поеме и негативите от това, както и позитивите:)
31 Не е посочен
Този коментар е маркиран като неуместен.
30
Не е посочен 13.05.2013|16:02
Едно голямо БРАВО от мен! Ето това е човек, който не се страхува да преследва мечтите си и да ги постига. Най-важното за всяка една личност е да се чувства добре в собствената си кожа! Страхотна статия! А "болна работа" е да стоите пред компютрите и да обвинявате тези, които са имали куража, който Вие нямате.
29
Не е посочен 13.05.2013|15:56
стани ѝ приятелка, намери я във фейсбук и започвайте да си хортувате
28
Не е посочен 13.05.2013|15:44
Ами как да ти е нормална като не е. Болна работа е това. Сбъркана.
27
Не е посочен 13.05.2013|15:37
Мирси, мацко, само напред и горе краката
26
Не е посочен 13.05.2013|15:36
ти пък откъде знаеш или просто стреляш на посоки
25
Не е посочен 13.05.2013|15:35
"А това, че знае точно какво иска, доказва, че не е напълно жена.." - хахахах, интересен намек, а ти знаеш ли какво искаш?
24
Не е посочен 13.05.2013|15:21
17 "това" има повече човечност в малкият си пръст отколкото Ти в цялото си съществувание!
23
Не е посочен 13.05.2013|15:19
Има излишни пари като го сърби пак щеше да намери кои да му го натъпче.
22
Не е посочен 13.05.2013|15:19
щом така предпочита
21
Не е посочен 13.05.2013|15:19
Всеки има право да преследва мечтите си и да бъде какъвто иска, стига да не пречи на другите. Аз я поздравявам за куража и амбицията да доведе нещата докрай. А това, че знае точно какво иска, доказва, че не е напълно жена... :-) Тъжното е , че на повечето кадри се е снимала сама, което показва, че наистина е самотна. Интересното е колко е струвало всичко и откъде точно са парите, защото всички имаме мечти, които са финансово непостижими... Успех, мацко, дерзай, само напред и нагоре, дано това което си искала ти донесе само щастие
20
Не е посочен 13.05.2013|15:05
Хубаво е, че успява и се бори, въпреки неудачите у нас. Много интересна история.
19
Не е посочен 13.05.2013|14:15
въх ,ужас , нямам думи
18
Не е посочен 13.05.2013|14:12
със сигурност в чужбинско е доста по-добре приета и поне тамя ги няма тези злобни подмятания и ровене в личния живот, както е тук.
17
Не е посочен 13.05.2013|13:56
еха това е било мъж някога ?????
16
Не е посочен 13.05.2013|13:34
Кой каквото иска да казва, за мен това е ненормално, а и е станала от грозните жени,които са прекалили с пластичните операции, не можа ли да гони нормален вид?
15
Не е посочен 13.05.2013|13:16
Технологиите са напреднали страшно.
14
Не е посочен 13.05.2013|13:13
и според мен й личи,ако не пишеше отгоре,че е мъж щях самостоятелно да заключа,че прилича на травестит, не разбирам що трябва женския им вид да е на такива чудовища, ако се беше очовечил/а и заприличал/а на жена в по-нормален вид нямаше да прилича на такоз чудо.
13
Не е посочен 13.05.2013|12:40
не ми е нормална тази работа на мен
12
Не е посочен 13.05.2013|11:58
След като така се чувства по-добре, няма лошо. Със сигурност е доста кофти обвивката да не отговаря на същността ти.
11
Не е посочен 13.05.2013|11:54
Ужас... не знам правила ли си е операция на пола, ама в лице адски много да го докарали този мъж да изглежда като жена.
10
Не е посочен 13.05.2013|11:45
не разбирам такива трансфорамци ......
9
Не е посочен 13.05.2013|11:45
Добре де, защо като се направят жени и се правят на перхидролени,наблъскани със силикон, ми на нищо не прилича, поредното чудовище по калъп.
8
Не е посочен 13.05.2013|11:27
не изпитвам подобна радост.
7
Не е посочен 13.05.2013|10:28
Радвам се, че е направила необходимото, за да чувства по удобно!
6
Не е посочен 13.05.2013|10:25
UКато изключа сбърканата сексуална ориентация мисля, че това момиче/момче разсъждава много добре, само не завиждам на майка и, как ли се чувства горката жена, след като е преминала през целия този ад заради детето си.
5
Не е посочен 13.05.2013|10:16
Това е много интересен разказ! Харесва ми, че семейството й я е подкрепило!
4
Не е посочен 13.05.2013|10:15
В лице си е точно мъж не може да се обърка
3
Не е посочен 13.05.2013|10:13
Ни мЪ кефи
2
Не е посочен 13.05.2013|10:05
абе пак ѝ личи че е мъж
1
Не е посочен 13.05.2013|10:04
Е, това е! Няма от какво да се срамува, проблемът е в нашето възприятие!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара