С едни гърди напред: Жените, които са били първи

Представяме ви четири жени, чийто живот е достоен за книга

С едни гърди напред: Жените, които са били първи

Историята може много пъти да е пренебрегвала жените, но те все пак не остават забравени. Всички знаем за Жана д'Арк, Клеопатра, Фрида Кало и техните невероятни постижения. Днес обаче ще обърнем поглед към онези дами, които по една или друга причина стават първи в неочаквани неща.

Първата жена, забременяла след трансплантация на матка

С едни гърди напред: Жените, които са били първи
През 2011 година Деря Серт е на 22 години. Тя е от малкото жени, родени без матка и по тази причина не може да забременее по естествен път. Въпреки това обаче туркинята иска на всяка цена да има дете.

В същото време яйчниците на Деря са напълно здрави. Така лекарите успяват да вземат яйцеклетки преди трансплантацията на матката, които да оплодят със семенната течност на съпруга ѝ Мустафа.

През април 2013 година Деря е бременна, но за съжаление губи бебето в осмата седмица. Засега нито една друга жена с трансплантирана матка не е успяла да забременее.

Първата жена порно актриса, кандидатирала се за вицепрезидент

С едни гърди напред: Жените, които са били първи

Мерилин Чембърс гради кариера на порно актриса през 70-те и 80-те години на XX век. Дълги години след това се опитва да се разграничи от този имидж, но накрая се отказва и просто решава да избягва медиите.

До 2004 година, когато по време на президентските избори в САЩ Чембърс изведнъж се превръща в кандидат за вицепрезидент, след като е номинирана за този пост от либерална партия. 4 години по-късно тя отново участва в изборите, този път представлявайки друго политическо движение.

Мерилин Чембърс напуска този свят на 12 април 2009 година, само десет дни преди да навърши 57, от церебрален кръвоизлив и аневризма, свързани със сърдечно заболяване.

Първата жена с пластична операция за увеличаване на гърдите

С едни гърди напред: Жените, които са били първи

Тими Джийн Линдзи е майка на шест деца, която през 1962 година отива в болница, за да премахне татуировка от гърдите си. Експериментатор по душа, тя се съгласява на предложението на лекарите да бъде доброволец за първата операция за имплантиране на силикон в гърдите.

Петдесет години по-късно тя все още е с оригиналните импланти. За разлика от многото жени, които впоследствие завеждат дела във връзка със здравословни проблеми, причинени от имплантите, Тими не го прави и споделя, че е по-скоро доволна.

Първата жена в списъка за най-търсени терористи на ФБР

С едни гърди напред: Жените, които са били първи

На 2 май 1973 година Джоан Чесимард, тогава на 26, и нейни съмишленици са спрени за пътно нарушение. По това време тя е член на Black Liberation Army (от англ: Армия за освобождение на тъмнокожите) - група, станала известна с редица бомбени атентати, убийства и грабежи на територията на САЩ в периода 1971-1980. 

Чесимард и сподвижниците ѝ откриват огън, вследствие на което единият полицай е ранен, а другият загива на място.

Жената бяга, но по-късно е заловена и през 1977 година е осъдена на доживотен затвор за убийство. След по-малко от две години успява да избяга и се укрива в подземия. Появява се в Куба през 1984, където ѝ е дадено убежище от Фидел Кастро.

На 2 май 2005 година ФБР обявява Джоан Чесимард за терорист. Днес тя е в списъка на най-търсените престъпници, а възнаграждението за залавянето ѝ е 2 милиона долара.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

Разберете и кои са първите дами в сферата на спортните постижения.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 13.11.2013|15:11
Доста интересни истории, но не приемам тази която си е сложила силикон.
10
Не е посочен 11.11.2013|17:24
"Тими Джийн Линдзи е майка на шест деца, която през 1962 година отива в болница, за да премахне татуировка от гърдите си. Експериментатор по душа, тя се съгласява на предложението на лекарите да бъде доброволец за първата операция за имплантиране на силикон в гърдите." - Ами да, представям си след 6 деца, какви гърди е имала - общо взето не е имала много за губене;)))
9
Не е посочен 11.11.2013|17:23
Интересна статия. По онова време да си първи в нещо различно се е приемало много трудно. Сега ни е по-лесно.
8
Не е посочен 11.11.2013|15:48
това с порно актрисите и президентите вече се е превърнало в нещо нормално и дори не прави такова впечатление.
7
Не е посочен 11.11.2013|14:22
Това с трансплантацията на матка към днешна гледна точка е напълно излишно, след като я има възможността за сурогатно майчинство.
6
Не е посочен 11.11.2013|14:20
Аз не разбирам, за какво трябва да си слагат силикон, ако нямат нужда или проблеми.
5
Не е посочен 11.11.2013|13:48
:) Жената с първите импланти трябва да е като Кумир за сегашните Миски :Р
4
Не е посочен 11.11.2013|13:36
Порноактрисата май не е извадила късмет с политическата си кариера ми се струва.
3
Не е посочен 11.11.2013|11:50
наситина и аз очквах по-щастлив край,но все пак дано да са намерили начин да станат родители с мъжа й :)
2
Не е посочен 11.11.2013|11:29
Определено са се прочули като първи :)
1
Не е посочен 11.11.2013|11:11
Много интересни истории, съжалявам за жената с присадената маска, че не е могла да износи бебето си, дано да е направила втори опит, който да е бил успешен.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay