10 любопитни факта за драконовия плод

10 любопитни факта за драконовия плод
Canva

Драконовият плод е тропически плод, произлизащ от Централна Америка. Той се отглежда на тропически кахърови кактуси, като растението му има гъста тръниста кора и бели, ароматни цветове. Плодът е овален или овално-дългаст, покрит с розови или червени чешуи, което му дава драконов вид.

Вкусът на драконовия плод е сладък и сочен, с лека киселинност, като се описва като комбинация от киви и круши. Определян като суперхрана, той е богат на витамини, включително витамин C, витамини от група B и витамин E, както и на антиоксиданти и фитохимикали, които помагат за намаляване на холестерола, подобряване на имунната система и др.

Предствяме ви 10 любопитни факта за драконовия плод:

  1. Драконовият плод, известен също като питахая (Hylocereus undatus), е тропически плод от Централна Америка.

  2. Има няколко различни видове драконови плодове, включително бял, червен и розов. Всеки вид има различни цветове и вкус.

  3. Драконовият плод има обвивка, покрита с розови или червени "рогца", които му придават драконово подобие. Плодът е овален или овално-дългаст и може да достигне дължина от 10 до 20 сантиметра.

  4. Месестата част на драконовия плод е нежна и сочна. Вкусът му се описва като комбинация от киви и круши с лека киселинност.

  5. Драконовият плод е източник на витамини, включително витамин С, витамини от група B и витамин E. Той също съдържа антиоксиданти и фитохимикали, които са полезни за здравето.

  6. Драконовият плод се свързва с намаляване на холестерола, укрепване на имунната система, подобряване на храносмилането и подпомагане на хидратацията.

  7. Освен Централна Америка, драконовият плод се отглежда в различни тропически и субтропически региони по целия свят, включително Южна Америка, Азия и Австралия.

  8. Драконовите плодове растат на тропически кахърови кактуси. Растението има гъста тръниста кора, а цветовете му са обикновено бели и ароматни.

  9. Драконовите плодове се опрашват от нощни пчели, плодови мухи и някои птици, които посещават цветовете на растението.

  10. Драконовият плод става все по-популярен по света, особено в последните години. Той се използва в различни кулинарни рецепти, напитки, смути и дори козметични продукти.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay