Сладкият картоф е универсален зеленчук и може да се приготви по различни начини. Предлагаме ви три различни, но много лесни рецепти:
Печен сладък картоф:
Canva
Измийте и подсушете сладкия картоф. Използвайте вилица, за да прободете картофите на няколко места. Облейте ги с малко олио и поръсете със сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за приблизително 45-60 минути или докато станат меки. Сервирайте ги с масло, канела и/или мед за по-сладък вкус.
Пюре от сладък картоф:
Обелете и нарежете сладкия картоф на кубчета. Сварете го в подсолена вода, докато омекне. Изцедете водата и намачкайте. Добавете малко масло, сол и подправки на вкус (като канела или индиско орехче). Преместете в подходящ съд и поднесете като гарнитура или самостоятелно ястие.
Canva
Пържени сладки картофи:
Обелете сладкия картоф и го нарежете на тънки филийки или кубчета. Загрейте олио за пържене в тиган на средно висока температура. Пържете парчетата сладък картоф до златисто и хрупкаво със златист кант (приблизително 4-6 минути на страна). Извадете ги и ги поставете върху кухненса хартия за абсорбиране на излишната мазниина. Посолете, прибавете мащерка и поднесете с предпочитан сос (кетчуп или майонеза).
0 | 0 |