5 вкусни и полезни идеи за междинни хранения

5 вкусни и полезни идеи за междинни хранения
Pexels

Междинните закуски могат да бъдат важен елемент от здравословното ни хранене, особено ако търсите начини да задоволите глада си между основните храни. В следващите редове ще предложим 5 полезни и вкусни закуски, които да включите в ежедневното си меню.

  1. Авокадо с хумус - Авокадото е изключително богато на здравословни мазнини, които са необходими за нашето тяло, за да функционира правилно. Хумусът, от друга страна, е изключително богат на протеини и фибри. Смесването на авокадо и хумус е идеалната комбинация за една здравословна закуска. Сервирайте я с нарязани зеленчуци или пълнозърнест хляб.

  2. Ябълки с ядки - Ябълките са изключително богати на вода и фибри, а ядките са източник на здравословни мазнини и протеини. Комбинирането на двете съставки е идеално за една здравословна закуска, която ще ви задоволи глада и ще осигури необходимите хранителни вещества. Изберете любимите си ядки - лешници, бадеми, орехи, кашу или други, и ги нарежете заедно с ябълката.

  3. Чипс от сладък картоф - Чипсът от картофи не е особено здравословна закуска, но ако използвате сладък картоф, запечете на фурна и избегнете пърженето - получавате вкусна и здравословна закуска. Сладкият картоф е богат на фибри и витамин А, като също така съдържа и антиоксиданти, които помагат за защитата на организма. За да направите чипс от сладък картоф, нарежете го на тънки филийки и го печете във фурната до златисто. Можете да добавите любимите си подправки за още повече вкус.

  4. Яйца върху авокадо тост - Това е една лесна и вкусна закуска, която може да се приготви бързо и лесно. Използвайте пълнозърнест хляб и го печете в тостер, след което добавяте авокадо и сварено яйце. Яйцето е източник на протеини и здравословни мазнини, а авокадото е богато на здравословни мазнини и фибри. Това е идеална комбинация за една здравословна закуска.

  5. Смути по избор - нашето предложение е вкусно и здравословно смути с ягода и ванилия - кликнете, за да видите пълната рецепта.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay