Ангелска коса е вид паста, която представлява тънки и дълги фини пръчици. С бекон, лимонов сок, пармезан и МНОГО черен пипер, това е изключително вкусно.
Необходими продукти:
350 грама спагети ангелска коса
1 с. л. зехтин
500 грама пилешки гърди
сол
черен пипер
6 филийки бекон, нарязан
2 скилидки чесън, накълцан
1/2 ч. пилешки бульон
1 шише Цезар
1/2 ч. настърган пармезан
2 с. л. лимонов сок
1/4 ч. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете ангелската коса. Изцедете и запазете 1 чаша от водата.
Междувременно в голям тиган на средно силен огън загрейте зехтина. Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер, след което добавете в тигана. Гответе, докато стане златисто и се свари, по 8 минути на страна. Оставете за 10 минути, след това нарежете на ивици. Почистете тигана.
Върнете тигана на огъня. Добавете бекона и гответе до хрупкавост. Отцедете върху кухненска хартия. Запазете около две супени лъжици мазнина от бекона в тигана.
Добавете чесъна и гответе 1 минута. Изсипете бульона, за да деглазирате тигана. Добавете дресинга Цезар и оставете сместа да къкри на тих огън. Добавете ангелската коса, пармезана, лимоновия сок и магданоза и разбъркайте. (Ако сосът е твърде гъст, постепенно добавяйте водата от пастата, докато достигнете желаната консистенция.)
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |