Изненадващо е колко много наслада може да се побере в едно малко топче. Удивени от вкуса на италианските аранчини, решихме да ви покажем как можете да си ги направите вкъщи. Хубавото при тях е, че са изключително подходящи при по-специални поводи, когато искате да впечатлите гостите си, но не разполагате с много време за действие.
Необходими продукти:
2 чаени чаши ориз
100 грама моцарела, оформена на малки топчета
100 грама прясно настърган пармезан
3 яйца
1 чаша зеленчуков бульон
100 грама брашно
2 чаени чаши галета
1 супена лъжица зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Оризът се почиства и се слага да ври на умерен огън, заедно с разтворения в топла вода бульон. След това се смесват пармезанът и подправките.
Моцарелените топчета се режат на половинки, след което с мокри ръце от ориза също се оформят топки с големината на орех. В средата на всяко оризово кълбо се слага моцарела, като крайната цел е сиренето да е напълно покрито с ориза.
Действието се повтаря до изчерпване на продуктите. След това всяко топче се овалва в брашно, потапя се в яйце и се покрива с галета.
Аранчините се пържат в зехтина, докато започнат да добиват златисто-кафяв цвят.
В зависимост от вкусовите предпочитания, можете да добавите и маслини, доматен сос или млечен сос при сервиране. А като всяко ястие от италианската кухня, и тези топчета вървят с подходяща музика и хубаво вино.
23 | 0 |