Билки, които могат да помогнат при кашлица

Билки, които могат да помогнат при кашлица
Canva

Някои билки са известни със своите благоприятни влияния при кашлица и проблеми с дихателната система. Важно е да се обърне внимание, че преди да започнете да използвате билки за лечение, е добре да се консултирате с лекар, особено ако сте взели други лекарства или имате здравословни проблеми. Ето някои от билките, които се използват традиционно за облекчаване на кашлицата:

Черен бодил (Sambucus nigra)

Черният бодил се използва за лекуване на различни респираторни проблеми, включително кашлица. Той може да помогне за разреждането на секретите и да облекчи раздразненията в гърлото.

Женско биле (Althaea officinalis)

Женското биле е известно със своите отпускащи и противовъзпалителни свойства. То може да помогне при сърбеж и раздразнение в гърлото.

Дива мащерка (Thymus serpyllum)

Мащерката има антисептични свойства, които могат да помогнат при кашлица и други дихателни проблеми.

Лайка (Matricaria chamomilla)

Лайката има успокояващи и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при различни дихателни проблеми, включително кашлица.

Здравец (Hedera helix)

Здравецът се използва за облекчаване на кашлица и проблеми с дихателната система. Той може да помага при разтварянето на секретите и да улесни дишането.

Босилек (Ocimum basilicum)

Босилекът има антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при леко раздразнено гърло и кашлица.

Евкалипт (Eucalyptus globulus)

Евкалиптът има освежаващ аромат и може да помогне при различни дихателни проблеми, включително кашлица. Може да се използва и за инхалации.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay