Боси ще ходим, но с шоколад в чантата

Най-скъпите шоколади в света

Във времена на свръхпредлагане, хората ежедневно са поставяни пред най-различни дилеми, избори и решения. Което обаче не досажда по никакъв начин, напротив. Вместо да се напрягаме от постоянните кръстопътища, ние сякаш сме се разлигавили и ни харесва да имаме избор.

 

Има едно нещо, което не стои като дилема пред жените по цял свят. Със сигурност, която и да попитате ще ви отговори еднозначно, без грам съмнение и колебание в гласа, дори без да мигне.

 

Шоколадът – най-голямата любов на жените, дори след обувките. Боси ще ходим, но с шоколад в чантата.

 

За да почетем тази сладка страст, ние решихме да проучим "пазара" и да намерим 5-те най-скъпи шоколада в света, с единствената цел – да пожелаем на всички жени да опитат поне веднъж (ако още не са) от тези малки късчета божествени изкушения.

 

 

Ще започнем с Godiva идва от страна позната с шоколадовото си производство – Белгия. Производителите на шоколад Godiva, които са световноизвестни, запознаха любителите с нова колекция бонбони - "G”, която съдържа различни съставки с вкус на палитра от злато, Тазманийски мед и мексикански лют шоколад.

450 грама от бонбоните "G” струват близо 117 долара.

 

 

На четвърто място попадат Richart, чиито 450 грама шоколад струват 120 щатски долара. Произхода им е от Лион, Франция. Освен че правят един от най-скъпите шоколади на света и са известни с това, специалното в Richart е, че 70% от съдържанието им е уникално венецуелско какао, което е познато като едно от най-качествените в света. Няколко типа шоколада на Richart съдържат боровинки, малини, бадеми и други екзотични плодове. 

 

На трета позиция са Delafee, които са идеални за жени, които освен шоколад обичат и злато. Шоколадът на Delafee, който е "роден" в Швейцария, съдържа 24 каратово злато като всяко парченце е изработено на ръка. Основните съставки са захар, кокосово олио, кокосово масло, мляко на прах и ванилия. 450 грама струва скромните 540 долара.

 

 

Второ място гордо се заема от Noka, чието производство се извършва в Далас, Тексас. Това е най-добрата компилация от черен специален шоколад от плантации във Венецуела, Тринидат и Еквадор. Това е втората най-висока цена за шоколад в света. Прави се от 75% чисто какао със смес от какаово масло и захар.

Уникалното на производителите Noka е, че не добавят никакви емулгатори или ванилини в продуктите си. 450 грама струват 854 долара.

 

Първо място остава за Chocopolagie, които се произвеждат в Норуок, Кънектикът и могат да се похвалят с цена от 2 600 долара за 450 грама. През 1999 година, готвачът Фритз Книпшилд създава един от най-вкусните шоколади в света. Най-скъпият шоколад може да закупите за 250 долара за парче трюфел от черен шоколад. Черните трюфели на Chocopolagie идват от Франция и са достъпни само с предварителна поръчка и резервация. Божествените бонбони са 70% какао, смесено с меко, ръчно правено олио за трюфели. Като финална щриха, малките райски хапки са поръсени с какаова пудра.

14 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay